TURKOVAC randevuları açıldı: Nasıl randevu alabilirsiniz? 

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplantısı ardından başta Bakan Fahrettin Koca olmak üzere tüm kurul üyeleri, hatırlatma dozu olarak TURKOVAC aşısı yaptırdı. Bakan Koca, bugün itibarıyla yerli aşı için randevuların sistemler üzerinde açıldığını duyurdu. Koronavirüs aşı randevusu için MHRS uygulaması ya da Alo 182 üzerinden kolaylıkla randevu alınabilecek. 

SAĞLIK 30.12.2021, 10:29 30.12.2021, 14:09
TURKOVAC randevuları açıldı: Nasıl randevu alabilirsiniz? 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Omicron varyantı ve artan vakalar sebebiyle toplantı. Haftalık olağan olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere Bilim Kurulu’nun tüm üyeleri, Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozlarını yaptırdı. Hatırlatma dozu olarak TURKOVAC aşısını tercih ettiklerini duyuran Bilim Kurulu üyelerinden Fahrettin Koca, aşı uygulaması sonrasında açıklamalarda bulundu. 



TURKOVAC randevuları açıldı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, yerli aşı TURKOVAC için randevuların alınmaya başladığını duyurdu. “Vatandaşlarımızın hatırlatma dozu olarak yerli aşımızı yaptırmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullanan Koca, bugün itibarıyla şehir hastanelerinde yerli aşının uygulanacağını aktardı. 



Hatırlatma dozunun süresi 3 aya indirildi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önceki Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yazılı bir açıklama yaparak hatırlatma dozunun süresinin 3 aya indirildiğini duyurmuştu. Son yaptığı açıklamada bunu hatırlatan Koca, “Avrupa’daki günlük vaka artışlarının ülkemizde de görülmemesi için aşı takviminde üzerinden 3 ay ve daha fazla geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu vurulması karar verilmiştir. Vatandaşlarımız mRNA ya da inaktif aşılardan biri ile hatırlatma dozunu yaptırabilirler.” ifadelerini kullandı.  

Aşı randevusu alımı 

Aşı randevusunu almak, artık oldukça kolay. MHRS’nin internet sitesi üzerinden alınabilen randevular aynı zamanda MHRS uygulaması üzerinden de saniyeler içerisinde alınabiliyor. İnternet erişimi olmayan kişiler ise Alı 182 üzerinden randevularını alabiliyor. Vatandaşlar, istedikleri hastaneden, istedikleri sağlık çalışanından ve istedikleri saatte randevu alabiliyorlar. Türkiye’de hali hazırda uygulanan 3 farklı aşıdan ise istediklerini seçebiliyorlar.  

Yorumlar (0)