TURKOVAC'ın ilk dozu uygulandı

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkemizin yerli aşısı TURKOVAC'ın 'Faz-III' çalışmalarında ilk dozun uygulandığını açıkladı.

SAĞLIK 22.06.2021, 20:53 23.06.2021, 12:34
TURKOVAC'ın ilk dozu uygulandı

Ankara Şehir Hastanesi'nde yerli COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısının 'Faz-III' çalışmalarına çevrim içi (online) bağlantı ile iştirak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşının adının 'TURKOVAC' olduğunu açıklamıştı.

TURKOVAC'ın ilk dozu uygulandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TURKOVAC ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Bir gönüllüye yerli aşının ilk dozunun uygulandığı açıklayan Bakan Koca, söz konusu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"TURKOVAC'ın 'Faz-III' çalışmalarında ilk doz yapıldı. 40 bin 800 gönüllünün yardımına gereksinim duyulduğu halde e-Nabız sistemi üzerinden kısa bir sürede 846 bin 451 başvuruda bulunuldu. Neticeye inancımız tam. Yakın bir zamanda kendi aşısını üreten ve aşısı dünyada kullanılan sayılı ülkelerden biri konumuna geleceğiz."

Başvurular e-Nabız'da

Sağlık Bakanlığı tarafından e-Nabız sistemine entegre edilen 'Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol' butonu üzerinden şu ana dek 846 bin 451 başvuru yapıldı. Gerekli tıbbi kriterleri sağlayan aday gönüllü sayısı ise 40 bin 822 oldu.

Yorumlar (0)