TURKOVAC aşısında randevular açılıyor! Takvim açıklandı

Yerli Kovid-19 aşısı Turkovac için acil kullanım onayı alınmasından sonra önümüzdeki haftadan itibaren aşının toplumsal bağışıklama programına ekleneceği duyuruldu.

SAĞLIK 29.12.2021, 10:11 29.12.2021, 14:56
TURKOVAC aşısında randevular açılıyor! Takvim açıklandı

Kovid-19’a karşı aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yerli Kovid-19 aşısı Turkovac için randevuların alınmaya başlayacağı tarih açıklandı.

“Önümüzdeki hafta randevular başlayacak”

Yerli aşı Turkovac ile birlikte Türkiye'nin, dünya genelinde aşı üreten 9’uncu ülke olduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Mustafa Esgin, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İlk başta 150 bin olsa bile önümüzdeki dönemde 30 milyon aşı üreteceğiz. Turkovac, Türk bilim insanlarının Türkiye’de ürettiği bir aşı. Sinovac’ın yerini dolduracağımız bir aşı oldu. Bu aşının yüksek antikor ortaya çıkardığını gördük. Güvendiğimiz bir aşı. Neticelerinin de olumlu olması herkesi sevindirdi. Toplumsal uygulamaya da önümüzdeki hafta itibariyle geçmesiyle beraber; ben de hatırlatma aşımı Turkovac ile yapacağım. Milli ve yerli aşımızı, Türkiye’nin dışında ‘Daha adil bir dünya mümkün’ düşüncesinden hareketle diğer dünya ülkeleriyle de paylaşacağız"

Önümüzdeki haftadan sonra Turkovac'ın, toplumsal bağışıklama programına ekleneceğini kaydeden Esgin, "Yeni yılla beraber tüm Türkiye’ye dağıtacağız. Kovid gerçekten çok riskli bir hastalık. Milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Tedbirlerimizi, bu salgın ortadan tamamen kalkıncaya kadar sürdürmemiz gerekiyor. Bağışıklığı kazanmanın ya da bu hastalıktan kurtulmanın iki yolu var. Birincisi hastalığı geçirmektir. Bu oldukça riskli bir süreçtir. İkincisi de bağışıklama çalışmalarına dahil olarak aşı olmak. Bununla ilişkilil olarak Türkiye’de 130 milyon aşı uygulanmıştır” değerlendirmesini yaptı.

“Tereddütler yersiz”

Bazı vatandaşlarda aşılar ile ilgili tereddütler olduğunu söyleyen Esgin, "Aslında tereddütler yersizdi. Bazı vatandaşlarımız da milli ve yerli aşıyı bekliyordu. Şimdi etkili ve yerli bir aşıyı ürettik. Artık hiçbir mazeretin kalmamış olmalı. Her can bizim canımız, bu kapsamda bir hassasiyet içinde, insanların hayatlarını koruma konusunda hekim olarak aşı olmalarını öneriyorum. Yeni ortaya çıkan varyantlara karşı gerçekleştirilen çalışmalar, yüzümüzü güldürdü. Bu kapsamda etkili olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)