TURKOVAC aşısı için gönüllü çağrısı: Gönüllü olun aşımız vücut bulsun

İl Sağlık Müdürü Benli, yerli aşı TURKOVAC için gönüllüleri aşıya beklediklerini duyururken, "Yerli aşımız TURKOVAC’ın faz-3 çalışmasına gönüllü olun, aşımız vücut bulsun" açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 25.09.2021, 12:58
TURKOVAC aşısı için gönüllü çağrısı: Gönüllü olun aşımız vücut bulsun

Yerli aşı TURKOVAC’a ilişkin çalışmalar bütün hızıyla devam ederken, Faz-3 çalışmaları için vatandaşlardan gönüllü olmaları isteniyor.

“Gönüllü olun, aşımız vücut bulsun”

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının iş birliğiyle beraber geliştirilen yerli Kovid-19 aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları için gönüllüleri bekliyor. Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Erciyes Üniversitesi'nde görev alan bilim insanlarının, Proje Lideri Profesör Aykut Özdarendeli koordinesinde aşı geliştirdiklerini hatırlattı ve şunları söyledi:

"Geldiğimiz aşamada aşının Faz-3 çalışması devam etmekte. Faz-3 verileri açıklandıktan sonra sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi acil kullanım onayı alacaktır. Önümüzdeki süreçlerde inşallah, TURKOVAC aşısını da gözlemleyeceğiz. Gönüllülerimizi bekliyoruz. Yerli aşımızın Faz-3 çalışmasına lütfen gönüllü olun ve bir an önce aşımız vücut bulsun."

Yapılan aşı sayısı

Diğer yandan Benli, şu ana kadar ilde 1 milyon 730 bin doz aşı yapıldığını, bu sayının şehrin nüfusunun üzerinde olduğunu açıkladı. 691 bin kişinin ikinci dozunun tamamlandığını aktaran Benli, birinci doz yaptıranların sayısının 864 bini bulduğunu dile getirdi.

“Aşı, yoğun bakım yatışlarını önlüyor”

Şehirde 20 yaş üzerindeki 200 bine yakın kişinin hiç aşı olmadığına vurgu yapan Benli, bu durumun pandemide işleri zorlaştırdığını aktardı.

Devletin sunmuş olduğu ücretsiz aşı imkanına vatandaşların ulaşması gerektiğine vurgu yapan Benli, "Toplumsal bağışıklığın oluşabilmesi buradan geçiyor. Elimizde bulunan verilerle aşının, yoğun bakım yatışlarını ve  hastane yatışlarını yüksek seviyede önlediğini biliyoruz. Bu en önemli veri." şeklinde konuştu.

“Üçüncü dozu mutlaka olsunlar”

Hastanelerden alınan veri analizlerinden üç önemli netice çıkardıklarına dikkat çeken Benli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çift doz Sinovac aşısı olan üçüncü dozu mutlaka olsunlar.. Gebe aşılamasını kesinlikle yapmamız lazım, çünkü anne kayıplarımız oluyor. Onkolojik, bilhassa yaşlı onkolojik hastalarımız Sinovac aşısında iki dozda kalmasınlar, üçüncü dozlarını mutlaka tamamlasınlar."

Okullarda bir hareketlilik başladığı için vakalarda bir hareketliliğin yaşandığını dile getiren Benli, buna rağmen kendilerini yoracak bir durumun olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)