Türkiye’den Mavi Vatan’a 50 bin doz Sinovac aşısı gönderildi 

Türkiye, akşam saatlerinde Ankara’dan kalkan uçakla KKTC’ye 50 bin doz Sinovac aşısı gönderdi. KKTC’ye gönderilen toplam aşı, 340 bin doza ulaştı. 

SAĞLIK 26.06.2021, 07:40 27.06.2021, 09:33
Türkiye’den Mavi Vatan’a 50 bin doz Sinovac aşısı gönderildi 

Türkiye, Covid-19 ile mücadelede dost ve kardeş ülkelerine yardım yapmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Ankara’dan kalkan Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı, KKTC Ercan Havalimanı’na 22.15 sularında iniş yaptı.  

İçerisinde 50 bin doz Sinovac aşısı bulunan uçak, KKTC Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından kısa sürede boşaltıldı. Aşılama faaliyetlerinin başlamasından ve Türkiye’nin aşı satın alma etkinliğini başlatmasından bu yana KKTC’ye 340 bin doz Sinovac aşısı gönderildi. Bu aşılarla birlikte KKTC vatandaşlarının hızlı şekilde aşılanması ve sınırlarını her ülkeye rahatça açabilmesi bekleniyor.

 

Salgının başından bu yana yardım yapılıyor 

Türkiye, “Yavru Vatan” olarak gördüğü KKTC’ye salgının ilk günlerinden bu yana yardımını esirgemiyor. Maske, dezenfektan, tıbbi malzeme ve cihaz yardımları eksiksiz ve aralıksız şekilde devam ediyor. Mavi Vatan’a yapılan yardımların salgın tamamen bitene kadar devam edeceği öngörülüyor. 

Yorumlar (0)