Türkiye’de bir ilk: “Araç içinde PCR testi” Samsun’da başladı 

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan “araçta PCR testi” dönemi Samsun’da da başladı. Türkiye’de ilk kez Samsun’da yapılan bu uygulama ile vatandaşların daha hızlı sonuç alması ve hastane sırası beklememesi hedeflendi. 

SAĞLIK 01.11.2021, 16:33
Türkiye’de bir ilk: “Araç içinde PCR testi” Samsun’da başladı 

Türkiye’de ilk kez uygulanmaya konulan araç içinde PCR testinin adresi, Samsun olarak belirlendi. Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, basına yaptığı açıklamada hem ülkede oldukça yeni olan bu uygulamayı duyurdu hem de ilk araç içi PCR testi uygulama anlarını basınla paylaştı. Haftanın 7 gün 10.00-22.00 arasında sağlık görevlilerinin test uygulama noktasında olacağını ve vatandaşların güvenle burada test yaptırabileceklerini belirten Oruç, mobil test merkezinin ulaşılması kolay bir noktada olduğunu kaydetti. 

Hastanede sıraya girmeden test yaptırma dönemi başladı 

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, konuyla ilgili şunları ifade etti: “Okullarda pozitif vaka olduğunda çocuklar da okul çalışanları da temaslı sayılıyor. Temaslı olan çocuklarımızda, semptomları olmasa dahi 5’inci günde PCR testi istiyoruz. Eğer test sonucu negatif ise mesafe-maske-hijyen kurallarına uyarak çocuklarımız okula devam edebiliyor. Sağlık kuruluşlarında test yaptırmak için sıraya girmek ve uzun zaman boyunca beklemek gerekebiliyor. Biz tüm bu bekleyişlerin önüne geçerek hızlı test yapılmasını sağlayan PCR uygulamasını geliştirdik. Vatandaşlarımız hem araçlarının içerisinde oturarak ve ayakta sıra beklemeyerek hem de hızlı şekilde burada test yaptırabilecekler. Bu test oldukça pratik. Öyle ki vatandaşlarımızın araçtan inmelerine gerek dahi yok. İsteyen herkesin PCR testine araç içinde tabi tutulması için çabalarımız devam ediyor.” 

Yorumlar (0)