'Türkiye'ye gitmem' diyen İrlandalı turist, kritik ameliyatını İstanbul'da oldu

Skolyoz hastası 36 yaşındaki İrlandalı öğretmen Kevin McIvor, Türkiye’ye gelerek ameliyat oldu. Başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Kevin McIvor, “Birkaç ay önce, ciddi bir beyin ameliyatı için Türkiye’ye gideceğimi söyleseler, bunu kesinlikle ciddiye bile almazdım. Şimdi çok ama çok mutluyum” sözlerini kullandı.

SAĞLIK 21.07.2021, 14:30 22.07.2021, 09:07
'Türkiye'ye gitmem' diyen İrlandalı turist, kritik ameliyatını İstanbul'da oldu

Birçok hasta, geçmişte tedavileri için Avrupa ülkelerini tercih ederken bugün Türkiye, dünya genelinde sağlık konusundaki atılımlarıyla sağlık turizminde ön plana çıkıyor. 

36 yaşındaki İrlandalı, tedavi için Türkiye’ye geldi

İrlandalı 36 yaşındaki öğretmen Kevin McIvor, skolyoz hastalığının tedavisi için Türkiye’yi tercih eden hastalardan biri oldu. Skolyoz rahatsızlığı bulunan Kevin McIvor, sırtındaki 60 derecelik eğrilik sebebiyle hareket konusunda problem yaşıyordu. Ameliyatı için uzun süre araştırmalarda bulunan McIvor, pek çok doktorun, tedavisinin zor bir ameliyatla mümkün olacağını öğrendiğini ifade etti. Kendisi gibi yurt dışında bu rahatsızlığı bulunan hastalarla görüşen McIvor, diğer hastaların önerisiyle tedavi için Türkiye’ye geldi. 

Daha önce pek çok başarılı ameliyata imza atan Acıbadem Maslak Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay ile bir görüşme gerçekleştiren İrlandalı hasta, İstanbul'da ameliyatını olmaya karar verdi. Ameliyat masasına yatan 36 yaşındaki öğretmenin sırtındaki eğrilik, başarılı bir operasyonla tamamen giderildi. Ameliyattan sonra Prof. Dr. Ahmet Alanay, tedavi sürecine ilişkin bilgi verirken, ameliyat olan McIvor ise ameliyattan sonra ortaya çıkan sonuçtan çok mutlu olduğunu ifade etti. 

“60 derecelik çok sert skolyotik bir eğriliği bulunuyordu” 

İrlandalı öğretmene gerçekleştirilen operasyona ilişkin bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, şunları anlattı:

“Kevin’ın hastalığı çocukluktan beri gelen bir rahatsızlık. Beyin sapının aşağı yerleşmesiyle oluşan, nöromusküler denilen sinir dokusuna bağlı gelişen bir skolyozu vardı. Senelerce takip edilmiş, hiçbir şekilde cerrahi bir tedavi önerilmemiş. Fakat son dönemde çok ciddi sırt ağrılarının olması ve bir düşme neticesinde bir hafta gibi bir süre boyunca yatmak zorunda kalması, bacaklarında hissizlik yaşanması sebebiyle bize başvurdu. İlk başta beyin sapına ilişkin orada sıkışmanın genişletilmesi ameliyatını tavsiye ettik, bu operasyon uygulandıktan sonra yaklaşık 60 derecelik çok sert skolyotik eğriliği bulunuyordu. Tam anlamda bir eğrilik düzelmesi sağlandı. Bu tarz ameliyatlar sinir yaralanması bakımından yüksek risk içerir fakat bunu gayet güzel bir şekilde ettik”

“İşini yapamıyordu" 

Yurt dışından son zamanlarda birçok hastanın Türkiye’yi seçtiğini belirten Dr. Alanay, “Kevin İrlandalı ve başka hastalardan aldığı önerilerle bizi bulmuş, İrlanda medyasında da bir haberi var. ‘Yıllar önce Türkiye’ye gidecek ve orada ameliyat olacaksın deseler hadi oradan derdim’ tarzı bir ifade kullanıyor. Ama o güvenip bize geldi, bildiğim kadarıyla hikayesi böyle. Çok ciddi bir sırt ağrısı bulunuyordu. Zannedersem kendisi öğretmen ama bu hastalık yüzünden işini yapamıyordu. Ameliyatta gördüğümüz şeyler bu ağrıları açıklıyordu. Hayat kalitesinde ciddi bir düzelme olacağını düşünüyorum. Eğer, bu ameliyatı yapmasaydık her sene üzerine birkaç derece daha ekleyerek ciddi bir akciğer ve kalp problemleri de ortaya çıkacaktı. Bu sebeple, biz bunların hepsini önlemiş olduk” açıklamasını yaptı. 

“Türkiye’de ameliyat olacağımı söyleseler inanmazdım”

Ameliyatın ardından Türkiye’yi seçmesi ve operasyona ilişkin konuşan 36 yaşındaki Kevin McIvor, şunları anlattı:

“İlk başta düşündüğümden çok daha iyi hissediyorum şu an. İyi geçtiği için çok rahatım. Bugün yürüyüşe çıkabildim, gerçekten bunu yapabileceğimi hiç düşünmüyordum. Ben bir öğretmenim. Nöromusküler skolyoz sebebiyle fiziksel anlamda çalışmayı bırakmak durumunda kaldım. Şu an hayata daha iyi bakabiliyorum. Doktorlar ümitliydiler benim için ve şu an 36 yaşındayım. Doktorlara minnettarım. Paskalya döneminde muayene için Türkiye’ye gelmiştim. O zaman bana, büyük bir beyin ameliyatı olmak üzere Türkiye’ye gideceğimi söyleseler, bunu ciddiye bile almazdım. Türkiye’yi seçmemdeki temel sebep, bulunduğum sosyal medya gruplarında, benim hastalığıma benzer hastalığı bulunan ve doktorumuzu ziyaret eden ya da hasta çocuklarını yollayan birçok kişi, bu doktorun ciddi anlamda 1. sınıf bir doktor olduğunu söylemeleriydi. Çok ama çok mutluyum” 

Yorumlar (0)