Türkiye'nin ilk koronavirüs vakası nasıl tedavi ediliyor?

Türkiye'nin ilk koronavirüs vakasının nasıl tedavi edildiğine ilişkin açıklama geldi. İşte detaylar...

SAĞLIK 12.03.2020, 09:33
Türkiye'nin ilk koronavirüs vakası nasıl tedavi ediliyor?

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından hastanın tedavisine başlandı. 

Bakanlık kaynakları, yurt dışı ile teması olduğu ve erkek olduğu dışında bir bilgi verilmeyen hastanın genel durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Protokollerin hastanın klinik durumuna göre ayrıntılandırıldığını kaydeden bakanlık kaynakları, "Ağır mı, hafif mi diye bir algoritma hazırladık. Farklı hastalıklar için kullanılan ilaçların, bir arada kullanılması anlamına gelen hibrit tedavi buna göre uygulanıyor. Durumu iyi olan, altta yatan başka bir hastalık yoksa semptomatik tedavi uygulanıyor. Ateş düşürücü, rahatlatıcı tedavi." ifadelerini kullandılar.

Fahrettin Koca nasıl duyurmuştu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını şöyle duyurmuştu:

''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.

Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti.''

"14 gün karantinada tutulacak"

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişinin karantina altında olduğunu anımsatarak, "Yurtdışından geldiğini biliyoruz. Yurtdışında virüsü aldığını biliyoruz. Geldikten sonra Türkiye içerisinde çok fazla temasının olmadığını ve o temasları da bizim ulaşıp, şu anda kontrol altına aldığımızı, izolasyon altına aldığımızı ve 14 gün kadar da karantinada tutacağımızı söyleyebiliriz." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)