Türkiye'nin ilk 'Dumansız Kampüsü': Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi (AÜ), "Dumansız Kampüs" uygulaması başlattı. Bu uygulama sayesinde belli yerler dışında, kampüsün açık alanında bile sigara içilmeyecek.

SAĞLIK 27.11.2019, 10:08
Türkiye'nin ilk 'Dumansız Kampüsü': Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi bir ilke imza atarak sigarayla mücadele kapsamında "Dumansız Kampüs" uygulamasını hayata geçirdi. Sigara içmek isteyen öğrenci, akademik ve idari personelin kampüs içerisinde hazırlanan özel sigara içme alanına gitmek zorunda.

Yeni uygulama afişlerle ve broşürlerle duyurulurken uygulamanın amacı ise öğrencileri, akademik ve idari personeli, gelecek kuşakları sigaranın zararlarından korumak.

Üniversite yönetimi ise sigara içilebilir 10 ayrı alan belirledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, şu an sadece uyarmakla yetindiklerini ve gelecek süreçte bu bilincin artmasıyla birlikte yaptırımların olacağını söyledi.

Sigarayı bırakan öğrencilere çeşitli ödüller

İbiş, sigarayı bırakan öğrencilerin ödüllendirilmesinin önemli olduğunun altını çizerken, bazı ödüllendirme çalışmaları yaptıklarını da belirtti.

Ödüllerin arasında, havuz kullanım paketleri, yabancı dil kursu paketleri ve sosyokültürel geziler gibi seçenekler yer alıyor. Ödül için öğrencilerin sigarayı bıraktığını kanıtlaması gerekiyor.

Sigara yasağı ilk olarak Ankara Üniversitesi'nin Tandoğan ve Dışkapı yerleşkesinde hayata geçti. İbiş, en kısa zamanda tüm kampüslerde yasağın uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Yorumlar (0)