Türkiye harekete geçti: Sahra hastanesi kuruluyor!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine Türkiye, yoğun önlemler almaya başladı. Salgın nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’na sahra hastanesi kuruluyor. İran’dan Türkiye’ye gelecek olan Türk vatandaşlarının, burada gözetim altında tutulacakları bildirildi. 

SAĞLIK 26.02.2020, 16:27 26.02.2020, 17:29
Türkiye harekete geçti: Sahra hastanesi kuruluyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını komşu İran'da da hızla yayılıyor. 

İran'da ölümlerin artması üzerine Türkiye, yoğun tedbirler almaya başladı.

Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip olan Van'da sıkı önlemler alındığı görülüyor. 

Kapıköy Gümrük Kapısı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Ekipler hızlıca çalışmalara başladı
  
Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kararla birlikte gümrük sahasının yer aldığı alana sahra hastanesi kuruluyor. 

Maskeli kişilerden oluşan ekipler, ilk olarak sahra hastanesinin kurulacağı alandaki karları temizlemekle işe başladı. Kamyonlara taşınan karlar belirlenen noktalara götürülürken, hastanenin en kısa sürede kurulmasının amaçlandığı kaydedildi. 

Türk vatandaşları burada gözetim altında tutulacak

İran’dan giriş ve çıkışlara kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı’na gelecek olan Türk vatandaşlarının, ilk olarak bu hastanede kontrolden geçirilip gözetim altında tutulacakları öğrenildi. 

Şüpheli tanısı konulan hastalar, Van'da bulunan özel hastaneye sevk edilecek. 

Gürbulak için de harekete geçildi 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı, yeni tip koronovirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler dâhilinde giriş-çıkışlara kapatıldı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen karar doğrultusunda gümrük sahasının bulunduğu alanda sahra hastanesi kuruluyor.

Ağrı’da bulunan havalimanına Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sağlık Bakanlığı personeli ve sahra hastanelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağı ile malzemeler getirildi. Söz konusu malzemeler, sabah saatlerinde kamyonlarla gümrük kapısına taşındı.

Malzemelerin gelmesiyle beraber yoğun bir çalışma başlatıldı. Gürbulak Sınır Kapısı’na gelecek olan Türk vatandaşları, sahra hastanesinde kontrolden geçirilerek gözetim altına alınacak. 

Şüpheli tanısı konulan hastalar,  Erzurum'da bulunan şehir hastanesine gönderilecek. 

Yorumlar (0)