Türkiye, estetik turizminde dünyanın en iyi 3 ülkesinden biri

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Hayati Akbaş, yurt dışından pek çok insanın estetik operasyonlar için Türkiye’yi tercih ettiğini ifade ederek, “Estetik plastik cerrahi, Türkiye’nin dünya üzerinde daha çok tanınmasını ve sevilmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

SAĞLIK 25.08.2021, 10:25
Türkiye, estetik turizminde dünyanın en iyi 3 ülkesinden biri

Samsun’da mesleğini icra eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, Türkiye’nin estetik ve plastik cerrahi alanındaki konumu hakkında açıklamalarda bulundu. Hekimlerin başarısı ile birlikte uygulanan plastik cerrahinin ekonomik açıdan da yabancılar için uygun olduğunu belirten Hayati Akbaş, Türkiye’nin estetik ve plastik cerrahi konusunda dünyadaki ilk 3 ülke içerisinde olduğunu aktarıyor.



“Yaz aylarından yurt dışından birçok insan geliyor”

Hayati Akbaş: “Özellikle yaz aylarında yurt dışından pek çok insan, estetik operasyon için Türkiye’ye geliyor. Ülkemizin bu kadar tercih edilmesinin birkaç sebebi var. İlk sebep, gerçekten ülkede bu işi yapan doktorların, dünyadaki meslektaşları ile kıyaslandığında oldukça başarılı olmaları. Türkiye, Amerika ve Brezilya’dan sonra dünyanın ilk 3 ülkesi arasında yer alır. Tercih edilmesinin bir diğer sebebi de plastik cerrahi operasyonlarının ekonomik boyutudur.”



“Türkiye, ekonomik bakımdan avantajlı durumda”

“Türkiye, yurt dışı ile karşılaştırıldığında ekonomik bakımdan daha avantajlı durumda. Son dönemlere bakıldığında ülkemiz, çevre ülkelerin estetik merkezi haline gelmiştir. Gelen hastalar otelde kalırlar, gezerler ve sonrasında operasyonlarını geçirip ülkelerine dönerler. Bu şekilde estetik cerrahi olmuş kişiler her anlamda Türkiye’ye pozitif bakarlar.”

Yorumlar (0)