Türk profesörün keşfi koronavirüse çare olabilir!

Prof. Dr. İbrahim Benter'in 2015 yılında keşfettiği Angiotensin protein zinciri, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını için çare olabilir. 

SAĞLIK 22.02.2020, 09:31
Türk profesörün keşfi koronavirüse çare olabilir!

Farmakoloji profesörü Dr. İbrahim Benter, eğitimini ABD'de aldı ve 34 sene boyunca tıp alanında önemli araştırmalar yaptı.

Prof. Dr. Benter, 2015 yılında kalp, damar ve diyabet araştırmaları esnasında virüslerin insan hücrelerine girişini sağlayan "Angiotensin" adlı protein zincirini buldu. 

"Çivi enzim" olarak nitelendirilen "Angiotensin" yöntemi ile hastalıkların engellenebileceği veya tedavi edilebileceğini keşfeden Prof. Dr. Benter, zincir içinde bulunan belirli proteinlerin devre dışı bırakılması ile hastalığa neden olan virüslere karşı koruma sağlanacağını veya hastalığın tedavi sürecinin hızlanacağını anladı. 

Prof. Dr. Benter, Oxford Üniversitesi'nden Nobel ödülüne sahip olan profesörler Martin Evans ve John Vane ile çalışmalar yürüttü.

Ankara'ya gelecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü görevini yapan Prof. Dr. Benter, Hürriyet'e yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çözüm yöntemini anlattı. 

Prof. Dr. Benter, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle eski çalışmalarına döndüğünü ifade etti. Öte yandan, Kapalı Maraş açılımı dolayısıyla geçen hafta adaya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Koca, tedavi yönteminden etkilenerek Prof. Dr. Benter’i Ankara’ya çağırdı ve bakanlık bünyesinde oluşturulacak özel bir ekibe liderlik etmesini talep etti.
 

Yorumlar (0)