Türk Eczacıları Birliği: Maskeleri eczaneler satsın, fırsatçılar ortaya çıkmasın!

Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, "Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi şarttır." açıklamasında bulundu.

SAĞLIK 05.05.2020, 14:22 05.05.2020, 15:02
Türk Eczacıları Birliği: Maskeleri eczaneler satsın, fırsatçılar ortaya çıkmasın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, ücretli maske dağıtımına yeniden izin verildiğini bildirmişti.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, ücretsiz maske dağıtımının, eczacıların yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı diğer hizmetlerinin yanı sıra gönüllü olarak üstlendiği görevler arasında yer aldığını, bugün itibarıyla 73 milyon ücretsiz maskenin vatandaşlara ulaştırıldığını kaydetti.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Çolak, "Önemli bir kamu görevi üstlenerek ücretsiz maske temininde kilit rol oynayan her bir meslektaşımıza fedakârca çalışmaları için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullanarak, sistemde belli problemlerin ortaya çıktığını, belirlenen sorunları Sağlık Bakanlığının ilgili kurumlarına ilettiklerini bildirdi. 

"Eczanelerde fazladan iş yüküne neden oluyordu"

Çolak, "Bu süreçte, örneğin 65 yaş üstü ancak sağlık nedeniyle dışarı çıkması gereken kişiler, ikametgâhlarının dışında olanlar, farklı nedenlerle henüz kod gelmeyenler ve diğerleri, maskeye ulaşmaya çalışıyor ancak ulaşamıyordu. Bu da eczanelerde hem fazladan iş yüküne neden oluyor, hem de eczacıya ve eczane çalışanlarına yönelik şiddete kadar neden olan olaylara sürekli olarak yol açıyordu." açıklamasını yaptı. 

"Sahanın sesini duyduğu için kendisine teşekkür ediyoruz"

Maskelerin sağlık otoritesi tarafından belirlenecek tavan fiyat ile satılmasının uzun süredir talepleri arasında bulunduğunu aktaran Çolak,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama, bu noktada sahada uygulamayı hayata geçiren bizlerin sorun tespitlerimize ve çözüm önerilerimize paralel, çok anlamlı bir müdahale oldu. Sahanın sesini duyduğu için kendisine teşekkür ediyoruz." dedi. 

"Ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi de şart"

Çolak, Türk Eczacıları Birliği (TEB) olarak bundan sonraki süreçte ücretsiz maske uygulamasının bir sosyal koruma olarak sürmesinden yana olduklarına dikkat çekerek, "Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için de ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi de şarttır. Sağlık çalışanları olarak bu uyarıları yapmanın kamuya ve hastaya borcumuz olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)