Türk Eczacılar Birliği: Sabit ücretle maske sağlanmalı!

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, insanların maskeye ulaşamamasının büyük bir problem olduğuna dikkat çekerek, "İhtiyacı olanlara sabit ücretle maske sağlanmalı. Maske üretimi bir süre sonra belirli bir noktaya geldiği için bu sorun çözülecek." dedi. 

SAĞLIK 29.04.2020, 12:10
Türk Eczacılar Birliği: Sabit ücretle maske sağlanmalı!

Türkiye'de vatandaşlar, kendilerine Sağlık Bakanlığından kod gönderilmemesine rağmen eczanelere gidiyor. Fakat bur durum, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma tehlikesini artırırken, eczacıların da iş yoğunluğunun artmasına yol açıyor. 

İstanbul Eczacı Odası, dün yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına maskelerin valilik tarafından dağıtılacağını bildirdi. Açıklamaya göre, özel sektörde çalışan kişiler de taleplerini iş yerine iletecek. Valilik tarafından başvuruda bulunan iş yerlerine maske gönderilecek. Söz konusu düzenleme, eczacıların iş yükünü azaltmak amacıyla gerçekleştirildi. 

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'tan konuya ilişkin açıklama geldi. 

İnsanların maskeye ulaşamamasının büyük bir problem olduğuna dikkat çeken Çolak, "Zorunlu nedenlerden dolayı dışarıya çıkması gerekenler ne yapacak?" dedi. 

Çolak, ihtiyacı olan kişilere sabit ücretle maske sağlanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hastaneye gitmek zorunda kalanların, işe gitmek zorunda kalanların maske alamaması bir sorun. Ancak bu maske sorunu sadece Türkiye’ye özgü bir sorun değil. Devletler, devletlerin maskelerine el koydu. Bu sorun tüm dünyada bir sorun haline geldi. Bu salgın birçok şeyi de ortaya çıkardı. Biz diyoruz ki maske dağıtımına devam etsin. Belirli bir düzen aralığında ve eczanelerin iş yükünü artırmayacak bir şekilde günde 30-40 kişi bir eczaneden maske alabilsin. Örneğin bir yerde bin tane eczane varsa oradaki insanlara 40 bin SMS gönderilsin. Günde 400 kişi bir eczaneye gidip maske sorarsa bir sıkıntı ortaya çıkar, bulaş riski artar. İhtiyacı olanlara sabit ücretle maske sağlanmalı. Maske üretimi bir süre sonra belirli bir noktaya geldiği için bu sorun çözülecek.”

Yorumlar (0)