Trafik kazası geçirdi… Organları 4 kişiye umut oldu

Karaman’da 30 yaşındaki Okan Eski’nin geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşmişti. Eski’nin organları Antalya’da ve Konya’daki 4 kişiye nakledilecek.

SAĞLIK 11.09.2022, 11:29 11.09.2022, 13:13
Trafik kazası geçirdi… Organları 4 kişiye umut oldu

Okan Eski, geçtiğimiz hafta pazar günü geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralı olarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada tedavi altına alınan Eski, yoğun bakım servisinde 1 hafta kadar bir süredir yatıyordu. Ancak genç adamın dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

Antalya ve Konya’ya gönderildi

Ailesi ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Eski’nin organları için bağışlanma kararı verildi. Düzenlenen operasyon ile Eski’nin böbrekleri, karaciğeri ve kalbi alındı. Organlardan bir böbrek, karaciğer ve kalp Antalya’ya, diğer böbrek ise Konya’ya yollandı.

“İnsanın başına her an her şey gelebilir”

Basın mensuplarına açıklamada bulunan amca Şaban Eski, “Örnek olabilmesi adına bu şekilde bir karar verdik. Organları alan kişilere Allah uzun ve sağlıklı onlara yaşamlar versin. O kişilerin hayır duaları da bizim evladımızın Allah katında sevabı, duası ve hayrı olsun. Biz aileye destek olduk, öncülük ettik organ bağışı hususunda. Organ bağışı adına bilinçlendirme sağladık. Ailede organların bağışlanmasını onayladı. İnsanın başına her an her şey gelebiliyor. Bir gün olur bizim başımıza da gelebilir. Bu konuda tüm insanların duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

“Organları da toprağa vermesinler”

Eski’nin dayısı İsmail Atçeken yaşanan olay ile ilgili, “Acımız fazlasıyla büyük ancak üzüntü de bir dereceye kadar. Bizim üzüntümüz büyük ancak farklı kişilerin acısını biraz olsun azaltır diye ailesine “bağış yapın” dedik. Ailede organları bağışlama hususunda yardımcı oldular. Bütün insanlara buradan sesleniyorum. Organları da toprağa vermesinler. Birilerinin hayatına dokunabilir ve acılarına bir nebze de olsa yarar sağlayabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)