TikTok’ta hızla yayılıyor: Kınayla sakın bunu yapmayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta bazı fenomenler tarafından başlatılan akımlar, insanları ciddi sağlık sorunlarıyla baş başa bırakabiliyor. Son dönemde bu risklere bir yenisi daha eklendi. Bazı kullanıcıların kınayı tehlikeli bir şekilde kullanarak yayınladıkları videolar, hızla binlerce kişiye yayıldı. 

SAĞLIK 12.11.2022, 10:32 12.11.2022, 10:34
TikTok’ta hızla yayılıyor: Kınayla sakın bunu yapmayın!

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, son günlerde görülen kına akımıyla bir kez daha gündeme geldi. Para kazanmak için insanların dikkatini çekmeye çalışan bazı kullanıcıların dudaklarına kına yakması, kısa sürede büyük ilgi gördü. Hızla binlerce kişiye yayılan paylaşımlar sebebiyle diğer kullanıcılar da bu tarz videolar hazırlamaya başladı.
 

Ağızda yaralar açabilir

Kınanın doğru kullanıldığında yararlı, yanlış kullanıldığında ise zararlı bir ürün olduğunu belirten uzmanlar, dudaklara kına sürülmesini kesinlikle tavsiye etmiyor. Çocuklarda ve bebeklerde dudağa kına sürülmesi, ciddi cilt sorunları doğurabiliyor. Hassas bir tene sahip insanlarda da bu tür uygulamalar sebebiyle ağızda derin yaralar açılabiliyor. Ayrıca kınanın yanlışlıkla yutulması halinde midede de tahribat yaşanıyor. Ortaya çıkan son kına akımını değerlendiren uzmanlar, vatandaşları bu tür girişimlerden uzak durmaya çağırdı. 

Yorumlar (0)