Telefonla çok zaman geçirenler dikkat: "Dijital bunama" kapınızı çalabilir

ABD'de alzaymır (alzheimer) konusundaki yaptığı araştırmalarla bilinen Prof. Dr. Martin L. Pall, kablosuz Wi-Fi teknolojisi ve cep telefonundan kaynaklanan radyasyonun, alzaymır vakalarında artışlara sebep olabileceğini açıkladı.

SAĞLIK 29.04.2022, 12:55 29.04.2022, 16:06
Telefonla çok zaman geçirenler dikkat: "Dijital bunama" kapınızı çalabilir

"Current Alzheimer Research" isimli dergide bir makale yazan Washington Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Martin L. Pall, cep telefonu ve kablosuz teknoloji cihazlarla alzaymır başlangıcı arasında yeni bir ilişki bulduğunu duyurdu.

“Radyasyon, alzaymır vakalarında artışa yol açabilir”

Pall, radyasyona maruz kalma durumunun, beyindeki hücre içi kalsiyum düzeylerinde artışa neden olarak alzaymırı tetikleyebileceğini söyledi.

Beyindeki kalsiyum seviyesinin radyasyon nedeniyle daha da yukarı taşındığını söyleyen Pall, "oldukça erken yaşta ortaya çıkacak alzaymır rahatsızlığı gibi bir kabusa sebep olabileceğini" bildirdi.

Pall, "Elektronik açıdan oluşturulmuş elektromanyetik alanlar, vücut üzerinde kuvvetli elektrik ve manyetik güçler üretir. Özellikle kablosuz iletişim sinyalleri, hücre içi kalsiyum düzeylerini düzenleyen voltaj kapılı kalsiyum kanallarını aktif duruma geçirir.” şeklinde konuştu.

Dijital bunama uyarısı!

Bilim insanları, her gün birkaç saat devamlı olarak Wi-Fi radyasyonu ve cep telefonuna maruz kalanların "dijital bunama" sorunuyla karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor. StudyFinds adlı araştırma kurumu, radyasyona sık sık maruz kalan kişilerin daha çok alzaymıra yakalandığını aktardı.

Yorumlar (0)