Tekvando kursunda karnına aldığı darbe hayatını kurtardı

Diyarbakır'a bağlı Ergani ilçesinde ikamet eden Ahmet Kaya'nın (8) tekvando kursunda karın bölgesine aldığı darbe, karaciğerindeki tümörün tespit edilmesine vesile oldu.

SAĞLIK 18.10.2021, 21:30 19.10.2021, 00:01
Tekvando kursunda karnına aldığı darbe hayatını kurtardı

Kaya, kayıt yaptırdığı tekvando kursunda arkadaşının karın bölgesine attığı tekmenin ardından kendini kötü hissetti. Baygınlık geçiren çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır'a sevk edilen küçük çocuğa yapılan testlerde karaciğerinde şiddetli kanama görüldü.

Derhal operasyona alınan çocuğun karaciğerinde kötü huylu tümör tespit edildi.

Karaciğerinin büyük bir bölümü alınan Kaya'nın hastanedeki tedavisine devam ediliyor.

"Erken dönemde tespit ettik"

Prof. Dr. Mehmet Hanifi Okur, basın mensuplarına, hastanın geldiğinde genel sağlık durumunun bir hayli kötü olduğunu söyledi.

"Tansiyonu yerlerdeydi, nefes alamıyordu." diyen Okur, ilk etapta herhangi bir tespitte bulunamadığını ifade etti. 

Hastayı operasyona alma yönünde karar verdiklerini aktaran Okur, "Karaciğerin büyük kısmında tümör tespit ettik ve bu kısmı aldık. Erken evrede tespit edildiği için tümörü güvenlik sınırını koruyarak çıkardık." dedi.

"İyi ki o tekmeyi yemiş"

Okur, operasyonun 6 saat devam ettiğini kaydederek, oldukça zorlu geçen bir operasyon ve iyi bir izlemeyle hastanın genel sağlık durumunun an itibarıyla iyi olduğunu anlattı.

Çocuğun tedavisine devam edildiğini belirten Okur, "İyi ki o tekmeyi yemiş. Aksi durumda tümörü tespit edemezdik. Belki de diğer organlara yayılırdı. Sonuç olarak hayırlı bir işe vesile olmuş." şeklinde konuştu. 

"Çok iyiyim"

Ahmet Kaya da karın bölgesine aldığı darbe sebebiyle ağrı hissettiğini, su içtikten hemen sonra kustuğunu anlatarak, aldığı tedavi sayesinde kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)