Tekerlekli sandalyedeydi! Senegal’den geldi, şifayı Türkiye’de buldu

Senegal’de evinde yaşadığı kazanın ardından sol dizinde meydana gelen rahatsızlığın tedavisi adına Eskişehir’e giden Aminata Dominique Diouf, “Hastalığım için burada tedavi almaya başladıktan sonra ağrılarım da büyük bir oranda azalma gördüm.” dedi.

SAĞLIK 28.09.2022, 11:25 29.09.2022, 08:56
Tekerlekli sandalyedeydi! Senegal’den geldi, şifayı Türkiye’de buldu

Senegal’de yaşayan Aminata Dominique Diouf,  evinde geçirdiği kazanın sonrasında sol dizinde oluşan bağ yırtığı tedavisi için Türkiye’de geldi. İlk olarak İstanbul’a giden Aminata Dominique Diouf, burada bulunan özel bir hastanede gerçekleşen ameliyatın sonrasında fizik tedavi olabilmek adına Eskişehir’e geçti.  

Türk doktorlardan ve hemşirelerden memnun kaldı 

Ameliyat edilmesine nazaran sol dizinde ağrılar çeken ve yürümekte zorlanan Aminata Dominique Diouf, Eskişehir’de yer alan bir fizik tedavi merkezinde tedavi görmeye başladı. Hayatını tekerlekli sandalye üzerinde geçireceğini düşünen Aminata Dominique Diouf, tedavisinin 3. haftasına girdiğinde yürümeye başladı. Tedavisinden memnun kalan Aminata, “Hemşirelerime, doktorlarıma ve benimle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Yürümem için fazlasıyla destek oldular.” şeklinde konuştu.  


 
Araştırmaların sonucunda Eskişehir’e gitti 

İstanbul’da gerçekleştirilen ameliyatın sonrasında Eskişehir’e gelen Aminata Dominique Diouf’un tedavisi için bilgilendirmede bulunan Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Uzman Dr. Türkan Tünerir, “Afrika’nın ülkesi olan Senegal’den bizlere sol dizi için geldi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon yaptırmak isteyen Aminata, yaptığı incelemeler sonucunda Türkiye’deki doktorların, sağlık sisteminin kaliteli ve iyi olduğunu öğrenmiş. Yaşadığı düşme sonucu sol dizinde düşme çoklu bağ yırtığı meydana gelmiş. Üç adet diz bağında yırtık bulunuyordu. Bu durum için ilk olarak İstanbul’da özel bir hastanede operasyon geçirmiş. O özel hastanede bulunan fizik tedavi rehabilitasyon olanaklarının ve cihazlarının bizde olanlar kadar donanıma sahip olmadığını anlayınca araştırmalarına devam etmiş. Daha sonra ise buraya geldi.” dedi. 

Tekerlekli sandalyede gidiyordu, yürümeye başladı 

Hastasının Türkçe konuşabildiğini aktaran Uzman Dr. Türkan Tünerir, “Biz kendisi için iki haftalık bir rehabilitasyon çalışması sağladık. Birbirinden farklı fizik tedavi cihazları ve rehabilitasyon işlemleri sağladık. Kendisini günlük olarak 3 saat süren tedavi programı içerisinde aldık. Gelişme açısından büyük bir yol geçtik. Bu sırada ameliyatı gerçekleştiren doktoru ile devamlı olarak irtibat sağladık. Bunun ardından tedavisi için iki hafta süre daha ekledik. Şu an 3. haftaya girdik ve tedavide başarılı bir yerdeyiz. Öncesinde hastamız tekerlekli sandalye ile dizine basamıyorken gelmişti. İlk olarak ayağa kaldırdık, daha sona adım atması için yardım ettik ve bir sürenin ardından yürümeye başlattık. Tedaviden dolayı kendisi çok memnun kaldı. İki hafta kadar daha bir tedavi işlemimiz var. 6 hafta kadar tedaviye devam etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Rahatlıkla yürüyebilirim, doktorlara ve hemşirelere teşekkür ediyorum” 

Tedavisi için gerçekleştirilen ameliyatın ardından ağrılarının sürdüğünü ancak Eskişehir’de aldığı tedavinin ardından yürümeye başladığını ve kendisini iyi hissettiğini dile getiren Aminata Dominique Diouf, “Senegal’den tedavi için Türkiye’ye geldim. İlk önce İstanbul’da ameliyat edildim. Şimdi de rehabilitasyonumu alıyorum. Senegal’de kendi evimde bir kaza yaşadım. Dizimde büyük bir ağrı yaşamaya başladım. İstanbul’da yapılan ameliyatın ardından ağrılar devam etti. Eskişehir’e gelip burada tedavi almaya başlayınca ağrılarım azaldı. Şu an rahatlıkla yürüyebiliyorum. Burada hem terapistler çok iyi hem de hemşireler. Hemşirelerime ve doktorlarıma teşekkür ederim. Yürümeme destek oldukları için yeniden teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yorumlar (0)