Tedavi masrafları da bencillerden alınsın!

Bartın'da izolasyon kuralına uymayan 12 kişi KYK yurduna yerleştirildi. Masrafların bu kişilerden alınması gündeme gelirken, vatandaş sağlık masraflarının da bencil kişilerce karşılanmasını istiyor.

SAĞLIK 10.09.2020, 13:25 10.09.2020, 18:18
Tedavi masrafları da bencillerden alınsın!

Hasta olmayan evinde kendini izole ediyor, koronalı karantinayı kırıp keyif sürüyor. Tedavi masrafı herkesten çıkıyor. Vatandaş; tahlil, test, izolasyon, hastane, ilaç ve yurt paralarının onlardan alınmasını istiyor.

12 kişi yurda yerleştirildi

Bartın'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde evlerinde karantinaya girmeleri gereken ancak toplum sağlığını tehdit ederek keyiflerine bakan 12 kişiyi KYK yurduna yerleştirerek gözlem altına aldı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sosyal izolasyona uymayanların KYK yurtlarında karantinaya alınması uygulaması başladı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararına istinaden gerçekleştirilen denetimlerde evde karantina altında olması gereken ancak buna uymayan 12 kişi, Bartın Valiliğince karantina yurdu olarak ayarlanan Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci yurduna yerleştirilerek gözlem altına alındı.

Yurt masrafları alınacak

Covid-19 testi pozitif çıkan bazı vatandaşların evde kendilerini izole etmeleri gerekirken karantinaya uymadıklarını ve toplum sağlığını tehdit ettiklerini vurgulayan Bartın Valisi Sinan Güner, ısrarla ihlalde bulunan 12 kişi tespit ettiklerini ve yurtta karantinaya aldıklarını belirterek, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 81 ilin valisinin katılımıyla gerçekleştirilen video konferans toplantısında "evinde kendini karantinaya almayanların yurtta karantinaya alınması ve yurt giderlerinin bu kişilerden tahsil edilmesinin" gündeme geldiğini bildirdi.

"Devletimiz koronavirüs ile mücadeleyi tabii ki parayla ölçmüyor" diyen Bartın Valisi Sinan Güner, tahlil, test, izolasyon, hastane, ilaç ve yurt için harcanan paraların hiçbir zaman kimseden alınmadığını ancak caydırma amaçlı artık yurt paralarının karantinaya uymayanlardan alınması için bugün İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında karar alacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)