Tablonun o bölümü neden değişti?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük koronavirüs durumunu anlatan turkuaz tablodaki değişiklikle ilgili bilgi verdi. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda alınan bir kararla değişim yapıldığını belirterek, uluslararası literatürle Türkiye'deki "ağır vaka tanımı"nın aynı olması için düzenleme kararı alındığını bildirdi.

SAĞLIK 02.08.2020, 09:50
Tablonun o bölümü neden değişti?

Türkiye'nin günlük koronavirüs durumunu anlatan turkuaz tablodaki başlıklardan bazılarında yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, söz konusu değişikliğin Bilim Kurulu tarafından verilmiş bir karar olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kendisinin de nedenini izah edeceğini belirterek, tablodaki değişikliğin nedenini, "Dünyada belirlenen ağır hasta kriterlerine uyum sağlamak." olarak açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, uluslararası literatürle Türkiye'deki "ağır vaka" tanımının aynı olması için böyle bir değişikliğe gidildiğini ifade ederek, "yoğun bakım" sayılarının içinde "entübe" hastaların da bulunduğunun altını çizdi.

Tedavi ne kadar geç başlarsa zatürre oranının o oranda arttığını dile getiren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu yüzden zatürre oranının takip edildiğini bildirdi.

Koronavirüs tablosunda hangi veriler vardı?

Salgının ilk günlerinden itibaren turkuaz renkte hazırlanan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun ortasında verilerin hangi güne ait olduğuna dair tarih bölümü yer alıyordu.

Toplam verilerin bulunduğu SOL SÜTUNDA; "toplam test sayısı", "toplam vaka sayısı", "toplam vefat sayısı", "TOPLAM YOĞUN BAKIM HASTA SAYISI", "TOPLAM ENTÜBE HASTA SAYISI" ve "toplam iyileşen hasta sayısı" yer alıyordu.

Bugünkü verilerin bulunduğu SAĞ SÜTUNDA ise; "Bugünkü test sayısı", "Bugünkü vaka sayısı", "Bugünkü vefat sayısı" ve "Bugünkü iyileşen sayısı" yer alıyordu.

Koronavirüs tablosunda ne değişti?

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunun sol sütununda yer alan toplam verilerden "Toplam yoğun bakım hasta sayısı" ile "Toplam entübe hasta sayısı" değiştirilerek, "Hastalarda zatürre oranı" ve "Ağır hasta sayısı" başlıkları gelmişti.

Prof. Ateş Kara ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'e konuk olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise, yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmediğini söyleyerek kafaları karıştırmıştı.

Yorumlar (0)