SMA için büyük adım: Bakan Koca açıkladı

SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak Salı günü bir araya geleceğini dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Görüşmemizde hastalık ile ilgili 2 ilacın kullanımının ele alınacak” dedi.

SAĞLIK 24.01.2023, 17:16 25.01.2023, 09:41
SMA için büyük adım: Bakan Koca açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sağlık sisteminde büyük adımlar atıldığını ifade eden Koca, yeni alınan kararları da açıkladı.

Birinci gündem konusu: SMA

Öncelikli şekilde ele alınan gündemin SMA Bilim Kurulu olduğunu aktaran Koca, görüşme gününün belirlendiği dile getirdi. SMA Bilim Kurulu ile ilgili bir soru sorulması üzerine Koca, "Şu an birinci sıradaki gündemimiz SMA Bilim Kurulu. Görüşmenin tarihi de kesinleşti. 31 Ocak Salı gününde SMA Bilim Kurulu bir araya gelecek. Sizlerin de bildiği üzere tüm hastalara verilen bir ilacımız bulunuyor. Şu an ikinci ve üçüncü bir ilaç gündemde. Söz konusu iki ilacın da ülkemizde kullanımı ve hangi hasta aralığına verilmesi gerektiği ile ilgili Bilim Kurulunun bir görüşmesi olacak. Bu toplantının ardından bir açıklama sağlamış olacağız" dedi.

Yorumlar (0)