SMA Bilim Kurulu toplantısından çıkacak karar bekleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre SMA Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Türkiye'de kullanılan bir ilacın bulunduğunu hatırlatan Bakan Koca, ikinci ve üçüncü ilaçların hangi hasta grubu tarafından kullanılacağı konusunun toplantıda gündeme geleceğini söyledi. Toplantının ardından yapılacak açıklama bekleniyor.

SAĞLIK 31.01.2023, 09:13 31.01.2023, 23:16 Hakan Öksüz
SMA Bilim Kurulu toplantısından çıkacak karar bekleniyor

SMA ilacının kullanımına ilişkin merak edilenler, bugün yapılacak Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplantısının ardından netlik kazanacak. Zayıflığa ve kas kaybına yol açan SMA hastalığı, zaman içinde hareket kabiliyetinde gerilemeye neden olarak hayat kalitesini düşürüyor. Hastalığın tedavisi için ülke çapında kampanyalar düzenleniyor. 

SMA hastaları, toplantıdan çıkacak kararı bekliyor

SMA haftaları, tedavi olabilmek için yurt dışındaki ilaçlara ulaşmaya çalışıyor. Bu da beraberinde ciddi bir maddi yük getiriyor. İlaçlara erişim konusunda ailelere nefes aldıracak adımlar atmaya hazırlanan Sağlık Bakanlığı, bununla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. SMA hastaları, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacak kararı dört gözle bekliyor.

Bugün gerçekleştirilecek SMA Bilim Kurulu toplantısında ilaçlara ilişkin sorunlar masaya yatırılacak. Toplantının ardından alınan kararlar açıklanacak.

İkinci ve üçüncü ilacın kullanımı konusu

Dün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, halihazırda SMA hastalığının tedavisi için Türkiye'de bir ilacın kullanıldığını anımsatmıştı. Bakan Koca, ikinci ve üçüncü ilacın kullanımına ilişkin kararın Bilim Kurulu tarafından verileceğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)