Sivas’ın Kangal Balıklı Kaplıcası, adeta şifa dağıtıyor!

Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Balıklı Kaplıca, adeta şifa bulmak isteyenlerin akınına uğruyor. Egzaman ve sedef gibi hastalığa sahip olan kişilerin uğrak noktası olan kaplıca, doktor balıklar olarak adlandırılan balıkların yanı sıra, selenyumlu suya sahip kaplıca suyu da oldukça şifa veriyor. Buraya gelen hastalar, bir haftalık kısa süre çerisinde etkisini görüyorlar. 

SAĞLIK 08.05.2021, 17:59
Sivas’ın Kangal Balıklı Kaplıcası, adeta şifa dağıtıyor!

Sivas’ın Kangal ilçesinde yaklaşık 13 kilometrelik bir mesafede yer alan Kangal Balıklı Kaplıcası, adeta şifa bulmak isteyen hastaların akınına uğruyor. Egzama ve sedef hastalarının uğrak alanı haline gelen kaplıca, dünyada sadece kendi bünyesinde bulunan balıklarıyla da dikkat çekiyor. Vücutlarında şifa bulmak isteyenlerin adresi olan kaplıcadaki balıklar ise, ‘doktor balıklar’ olarak adlandırılırken, ayrıca kaplıcanın şifalı suyu da önem taşıyor. Yaklaşık 37 derecede bir sıcaklığa sahip olan su, selenyumlu yapısıyla dikkat çekmekte.



Cilt hastalıklarının yanı sıra koronavirüse de iyi geliyor

Özellikle cilt hastası olan kişilerin şifa bulmak için geldiği Sivas Kangal Balıklı Kaplıcası, dünyanın birçok noktasından turist topluyor. Yaklaşık bir haftalık süreç içerisinde şifalı balıkların ve suyun etkisini gören hastalar, kaplıcaya dua ediyorlar. Kaplıcada herhangi bir koronavirüs vakasına da rastlanılmazken, kaplıca da salgın tedbirler alınarak işletiliyor. Ayrıca kaplıca suyumda yoğun bir şekilde bulunan selenyum suyunun da koronavirüse iyi geldiği belirtilirken, tedavi olmak isteyenler kaplıcaya gelmeyi sürdürüyor.



Kaplıcada bilim adamları da incelemelerde bulunuyor

Kaplıcaya gelenler ise gün geçtikte iyileşmeye başladıklarını söylüyorlar. Yurt dışında pek çok doktora gittiklerini ve krem kullandıklarını söyleyen hastalar, daha önce hiç şifa bulamadıklarını söylüyorlar. Daha önceki tedavilerden fayda alamadığını söyleyen bir hasta, kaplıcaya geldikten sonra yaralarında ilk defa iyileşme gördüğünü söyledi. Sedef hasta birisi ise, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine kaplıcaya geldiğini ve etkisini hafiften hissetmeye başladığını belirtiyor. Kaplıcadaki tedavinin yan etki taşımadığını söyleyen Türkiye Kaplıcalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve kaplıcanın işletme sahibi olan Fuat Ünsal, kaplıcada bilim adamlarının da incelemelerde bulunduğunu ve tescilli olduğunu belirtiyor. 

Yorumlar (0)