Sinir sıkışmasına ne iyi gelir? Sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Sinir sıkışması sağlık sorunlarına ve ciddi ağrılara neden olabilir. Çoğunlukla boyun etrafında ve başta olmak kaydıyla vücudun farklı noktalarında görülebilir. Bu durum kas, kıkırdak ile kemik ile birlikte dokular tarafından meydana gelen basınç sebebiyle oluşmaktadır. Günlük hayatı büyük bir şekilde etkisi altına alan bu rahatsızlık için birçok kişi sinir sıkışmasına ne iyi gelir? Sinir sıkışması nasıl geçer? Bu gibi soruların cevabını arıyor. İşte detaylar…

SAĞLIK 05.09.2022, 10:48 06.09.2022, 09:25
Sinir sıkışmasına ne iyi gelir? Sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Günlük yaşantımızı etkisi altına alan rahatsızlıklardan bir tanesi de sinir sıkışmasıdır. Bu problem en fazla baş ve boyun etrafında görülmektedir. Peki, sinir sıkışmasına ne iyi gelir? Sinir sıkışması nasıl geçer? Sinir sıkışması için hangi bölüme gidilir? İşte sinir sıkışması ile ilgili ayrıntılar…

Sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

Sinir sıkışmaları kitleler, tendinit ve kırık gibi belirli bölgesel bozuklukların ardından görülür. Özellikle de gebelik, tiroit ile şeker hastalığı gibi hususlarda aşırı kullanımın sonrasında sinir sıkışmaları görülmektedir. Sinirin sıkıştığı alan da işlevini tam olarak sağlayamaz. Sinir sıkışmaları çoğunlukla geceleri ağrıyı çoğaltabilir. Uyuşma durumunun ardından ise duyu kaybı ve karıncalanma meydana gelir. Sinir sıkışmalarının belirtilerini fark ettiğiniz anda kesinlikle alanında uzman bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Sinir sıkışmalarının nedeni belirlenir ve gereken tanı konulur. Hastalar uzman hekim tarafından muayene edilir.

Sinir sıkışması belirtileri nelerdir?

Sinir sıkışması meydana geldiği zaman kendisini birçok farklı belirti ile gösterebilir.

  • Hareket etme durumunda zorluk çekme,
  • Vücudun değişik kısımlarında güç kaybı,
  • Kaslarda güçsüzlük,
  • İlgili alanda hafif ağrı ve sızı,
  • Sıkışma görülen ilgili alanda şişlik,
  • Gece uykudan kaldırabilecek el uyuşmaları.

Genel kapsamda yukarıda vurgulanan belirtileri gördüğünüzde kesinlikle alanında uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Çünkü bu rahatsızlığın ilerlemesi durumunda çok daha büyük sağlık problemlerini meydana getirebilir.

Sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Sinir sıkışması rahatsızlığı görüldüğünde hangi doktora gidilmesi gerektiği birçok kişi tarafından merak edilen konular içerisinde geliyor. Çünkü son zamanlarda en fazla görülen sağlık problemleri arasında sinir sıkışması bulunmaktadır. Sinir sıkışması yaşayan bir kişi beyin ve sinir cerrahisi uzmanlarından yardım almalıdır. Çünkü yaşanan bu rahatsızlık beyin ile ilgili bir alan olarak görülmektedir. Ele alınacak tanı ve teşhis ile birlikte gereken tedavi şekilleri uzman doktor kontrolünde yapılmaktadır.

Yorumlar (1)
Emine 2 yıl önce
Benim sinir sıkışması var beynim uyuşuyor ne yapmalıyım doktora gittim geçmedi hastalığım