Sindirim bozukluğuna çare: Bamya tohumu!

Son zamanlarda bilim dünyasında popülerlik kazanan bamya tohumu, kolon kanseri ve sindirim bozuklukları gibi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılıyor. İşte vitamin açısından oldukça zengin olan bamya tohumunun bazı özellikleri...

SAĞLIK 26.06.2022, 16:59 27.06.2022, 09:14 Hakan Öksüz
Sindirim bozukluğuna çare: Bamya tohumu!

Bilim insanlarının son yıllarda en fazla araştırma yaptıkları bitkilerden biri de bamya oldu. Bilim dünyasında son dönemlerde popülerlik kazanan bamya tohumu, alternatif tıp alanında da yüzlerce yıldır kullanılıyor.

Sağlık için ne kadar yararlı? 

Bamya bitkisinden çıkartılan tohum, küçük çekirdeklerden meydana geliyor. Peki bamya, sağlık için ne kadar yararlı? B ve C vitamini açısından zengin olan bamya; kalsiyum, çinko ve demir içeriğinin de yüksek olduğu biliniyor. 

Bamyanın hangi sağlık sorunlarını gidermek için kullanıldığı da merak ediliyor. Antioksidan kaynağı olarak kabul edilen bamya tohumu, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için kullanılıyor. 

Tümör oluşumu riskini en aza indiriyor

Kolon kanseri gibi ciddi bir hastalığın yanı sıra grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanılan bamya tohumu, tümör oluşumu riskini minimuma indiriyor. Kanserle savaşta önemli bir rol oynayabilen bamya tohumu, sindirim sistemi problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

Yorumlar (0)