SGK'dan deprem bölgesi için "reçetesiz ilaç" açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ikameti deprem bölgesinde bulunan vatandaşların bir defaya mahsus olmak üzere tıbbi malzemelerini ve raporlu ilaçlarını reçetesiz şekilde eczanelerden alabileceğini duyurdu. İşte uygulama kapsamındaki iller...

SAĞLIK 08.02.2023, 12:20 Hakan Öksüz
SGK'dan deprem bölgesi için "reçetesiz ilaç" açıklaması

İkameti Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin etkilediği illerde bulunan vatandaşların zorluk çekeceği konulardan birinin de ilaçlara ulaşım olacağı biliniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların, bir defaya mahsus olmak üzere tıbbi malzemelerini ve raporlu ilaçlarını reçetesiz şekilde alabileceği kaydedildi.

Uygulama hangi illeri kapsayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; söz konusu uygulamanın Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye ve Malatya için geçerli olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetine ilişkin mağduriyetlerin en aza indirilmesi için Sağlık Uygulama Tebliği kuralı kapsamında bu kararın alındığı bildirildi. 

Muayene katılım paylarının son ödeme tarihi ertelendi

Deprem bölgesinde yaşayan ve SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarına müracaat eden vatandaşlardan muayene katılım payı alınmayacağı belirtildi. Sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşların, eczanelerden alacakları tıbbi malzemeler için de katılım payı ödemeyeceği vurgulandı. Afet öncesi dönemden kalan muayene katılım paylarının son ödeme tarihinin, 31 Mart 2023 günü mesai bitimine kadar ödenebileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)