Samsun İl Sağlık Müdürü uyardı: "Emeklerimiz ziyan olmasın"

29 Nisan akşamında başlayan tam kapanma öncesinde memleketi Samsun’a gelen 3 aile, aynı köydeki 56 kişiye Covid-19 virüsü bulaştırdı.  

SAĞLIK 06.05.2021, 16:03 06.05.2021, 17:48
Samsun İl Sağlık Müdürü uyardı: "Emeklerimiz ziyan olmasın"

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 29 Nisan’da başlayan “tam kapanma” uygulaması öncesinde binlerce vatandaş, kısıtlama dönemini memleketinde geçirmek üzere yollara dökülmüştü. Günlerce süren trafiğe sebep olan yurt içi turistlerinden 3 aile, tam 56 kişiye virüs bulaştırdı.

Pozitif olduklarını bilmeden yola çıkan aileler, kapanma dönemini memleketleri Samsun’da geçirmek isterken kendileri de dahil olmak üzere yakınlarının karantinaya girmesine sebep oldu. 

Samsun İl Sağlık Müdürü açıklama yaptı

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, konu hakkında açıklamada bulundu. Oruç, şu sözleri aktardı: “Bu hafta başı itibariyle Samsun’daki vaka sayılarında hızlı azalma gerçekleşiyor. İl olarak zor günler atlattık ama artık vaka sayılarımızı düşürdük. Şimdi ise daha zor bir sürece girdik. Artık vaka sayılarını hem daha hızlı düşürmemiş hem de sabit tutmamız gerekiyor. Bugüne kadar verilen emeklerin boşa gitmemesi için bu kararlı duruşumuzu bayram sonuna kadar korumamız gerekiyor. Tam kapanma dönemiyle birlikte vatandaşlarımızın gayret göstermesi, vaka sayılarını düşürmemizde yardımcı oldu.”



“Samsun’un bir ilçesine, tam kapanma zamanından hemen önce gelen bir aile, tam 30 kişiye Covid-19 bulaştırdı. Başka bir ilçemizde de şehir dışından gelen bir kişi, 17 kişiyi pozitif yaptı. Bir ilçemizde de bir kişi, 9 kişiyi pozitif hale getirdi. Bu konuda vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyoruz. Şehir dışından ya da ilçe dışından olması fark etmeksizin gelen tüm misafirlerinizi 10 gün izolasyonda tutun. Bu kişilerle görüşmeyin ve bunlarla temasınızı azaltın. Özellikle aile içi ziyaretleri engelleyin. Önümüzdeki bayramda ise kimseyi ziyaret etmeyin ki vaka sayısı daha da düşebilsin.”

“800 binin üzerinde kişiye test yapıldı”

Müdür Oruç, Samsun’da alınan tedbirler hakkında şu açıklamaları yaptı: “Etkin test çalışmaları ve etkin filyasyon ile ilimizde 80 binden fazla kişiye test yaptık. 445 binden fazla filyasyon çalışmasına imza attık. Samsun genelinde yapılan aşı dozu, 500 bin civarında. 55 yaş üstü kişilerde birinci doz aşı olanların oranı yüzde 70. Sayılardan da görüldüğü üzere büyük emekler sarf edildi. Rica ediyorum bu emekler zayi olmasın. Bu bayram, birbirimizden ayrı geçirdiğimiz son bayram olsun. Tam kapanma ile desteklediğimiz bu çalışmalar boşa gitmesin. Vaka sayısını daha da azaltıp sabitleyelim ve okulları açalım, sosyal yaşantımıza dönelim. İlimizin kırmızı rengini maviye döndürebiliriz. Bunu, birlikte başaracağız.” 

Yorumlar (0)