Salgınlar dünyayı kasıp kavuruyor: Nijerya'da 41 ölü!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak yayılan koronavirüs salgını tüm dünyaya yayılırken, başka bir salgın haberi de Batı Afrika'dan geldi. Nijerya'da kanamalı "lassa ateşi" salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 41 oldu.

SAĞLIK 30.01.2020, 10:38
Salgınlar dünyayı kasıp kavuruyor: Nijerya'da 41 ölü!

Salgınlar tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Çin'de ortaya çıkan ve şimdiye kadar 170 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan koronavirüs salgının ardından, Nijerya'dan da başka bir salgın haberi geldi. 

Nijerya'nın 19 eyaletinde Ocak ayından beri 258 vaka tespit edildiği ve 41 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Hayatını kaybedenlerin arasında sağlık görevlilerinin de yer aldığı ifade edildi. 

Virüsün önce fare dışkısından insanlara geçtiği ve yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. 

Kanamalı ateşe ve ölüme neden olan virüs, önceden Togo, Mali, Gana, Sierra Leone ve Liberya gibi farklı  Afrika ülkelerinde görülmüştü.

"Lassa ateşi"nin ismi, 1969 yılında ill defa görüldüğü Nijerya'nın Lassa kasabasından geliyor.

Önceden 170 kişi yaşamını yitirmişti

Nijerya'da geçen sene görülen "Lassa ateşi" salgınında yaklaşık 170 kişi yaşamını yitirmişti. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), senede 100 ile 300 bin kişide karşılaşılan virüsün ortalama 5 bin ölüme neden olduğunu belirtiyor. 

Söz konusu virüs, yine Afrika'da etkisini gösteren "Ebola" ve "Kırım Kongo kanamalı ateşi" ile benzer özelliklere sahip. 

Yorumlar (0)