Sahneye çıkarken maskesiz çıkmayın!

65 yaş üzeri vatandaşlar günler sonra yeniden sokağa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşları 3 konuda uyardı.

SAĞLIK 17.05.2020, 12:12
Sahneye çıkarken maskesiz çıkmayın!

65 yaş üzeri vatandaşlar 1 hafta aradan sonra yeniden sokağa çıktı.

Yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde evden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlar 1 hafta aradan sonra yeniden sokağa çıktı.

Bakan Koca'dan 3 uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı başarıda 65 yaş üstündekilerin evde kaldığı günlerin büyük rol oynadığını vurgulayarak, "Çıkıp, biraz soluklanmak hakkınız. Kendinizi korumak için maske takmayı sakın ihmal etmeyin ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına mutlaka uyun." dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşların bugüne özel izinle ikinci kez sokağa çıkacaklarına ilişkin paylaşım yaptı.

Yeni tip koronavirüse karşı başarıda 65 yaş üstündekilerin evde kaldığı günlerin rolünün büyük olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında, "Bugün sahneye çıkarken maskenizi takmayı unutmayın" yazılı bir fotoğrafa da yer verdi. 

2 ay evde kalmışlardı

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde yaklaşık 2 aydır evden çıkmayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma izni saat 12.00 itibarı ile başladı.

12.00 ve 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olan 65 yaş üstü vatandaşlar, geçtiğimiz Pazar günü de sokağa çıkmışlardı.

Yorumlar (0)