Sağlıklı oruç için ağız ve diş bakımı yapılmalı 

Ramazan ayına girerken ağız ve diş sağlığını ve bakımını bir kez daha hatırlatan uzmanlar, sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmek için ağız ve diş bakımının yapılması gerektiğini belirtiyor. 

SAĞLIK 08.04.2021, 17:17 09.04.2021, 09:19
Sağlıklı oruç için ağız ve diş bakımı yapılmalı 

Ramazan ayının başlamasına günler kala ağız ve diş sağlığını korumak ve bunların bakımı hakkında konuşan Diş Hekimi Arzu Yalnız, oruçlu iken ağız kokusu, diş ağrısı gibi durumlarla karşılaşmak istemeyenlerin oruç tutmaya başlamadan önce diş tedavilerini yaptırmaları gerektiğini belirtiyor.



“Ramazan öncesi ağız ve diş bakımı, oruç tutmayı kolaylaştırır”

Diş Hekimi Arzu Yalnız, Ramazan’da oruç tutulurken pek çok ağız ve diş probleminin oluştuğuna dikkat çekti. Özellikle uzun süre aç kalmaktan kaynaklandığını sandığımız ağız kokusunun aslında ağız içindeki ve dişteki sorunlardan kaynaklı olduğunu belirten Yalnız, tedavi olunması durumunda oruç döneminin kolayca atlatılacağına vurgu yaptı.

“Dişlerde çürük varsa Ramazan ayında istenmeyen ağrılara maruz kalabilirsiniz. Oruçlu iken tedavi yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Tedavi yaptırmamanız takdirde çürükler, enfeksiyona davetiye çıkarır. Dişlerde veya diş etlerinde oluşan problemler, kanama yapabilir ve bu sebeple de orucunuz bozulabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için Ramazan ayı başlamadan önce ağız içi bakım ve tedavilerinizi yaptırmanız gerekir.” şeklinde konuşan Yalnız, sağlıklı ve bakımlı ağız içine sahip olmanın hayatı kolaylaştıracağını ifade ediyor.



Ramazan’da ağız içi sağlığı için öneriler

Diş Hakimi Arzu Yalnız, Ramazan ayında ağız içi sağlığı ve bakımı için yapılabilecekleri aktardı. İftar sırasında, iftar-sahur arasında ve sahur vaktinde sık sık su içmenin ve bol sıvı tüketmenin ağız sağlığı için faydalı olduğunu vurgulayan Hekim, sahurun ardından diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı öneriyor. 

Yorumlar (0)