Sağlıklı bir oruç için sahura önem verin

Ramazan ayı nedeniyle oruç tutacak olanlara sağlık uzmanlarından peş peşe uyarılar ve tavsiyeler geliyor.

SAĞLIK 12.04.2021, 16:50 13.04.2021, 19:17
Sağlıklı bir oruç için sahura önem verin

Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, Ramazan ayında sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek için iftardan çok sahura önem verilmesi gerektiğini söyledi.

“Sahurda doğru beslenmek tok tutar”

Sahur vaktinde doğru bir biçimde beslenilmesi durumunda oruç tutacak kişilerin kolay kolay acıkmayacağını dile getiren Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, sahur yemeğinde proteini yüksek gıdaların tüketilmesi önerisinde bulundu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Dyt. Veysel Ciğerli, "Aslında sadece Ramazan ayında değil yaşamımızın her sürecinde dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenmemiz gerekiyor. Ancak elbette oruç ayında bu durum daha fazla önem kazanıyor. Haliyle bu seneki Ramazan ayında 15 ile 16 saatlik bir susuzluk ve açlık hali yaşanacak. Bu durum metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyor. Dolaysıyla iftar zamanı fazla yemek tüketmek vücudumuzun yağ depolamasına yol açar. Mutlaka imsak vaktine yakın bir saatte sahur yapılmalı. Eğer sahur yapılmazsa bu sinirlilik, bitkinlik, aşırı susama ve baş dönmesine neden olur. Sahurda proteini yüksek, süt, yumurta, peynir, zeytin ve ceviz yemeliyiz. Ayrıca meyve ve sebzede sıkça tüketilmelidir” dedi.

Yorumlar (0)