Sağlık personeli ataması için beklenen haber geldi: Bakan Koca duyurdu

Sağlık çalışanı alımı adına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, söz konusu durum için ÖSYM'ye bir kılavuz yollanacağını ifade etti.

SAĞLIK 11.11.2022, 13:45 13.11.2022, 08:02
Sağlık personeli ataması için beklenen haber geldi: Bakan Koca duyurdu

Niğde’ye giderek kentte inşa edilen hastaneyi yerinde ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada açıklamalarda bulundu. Sağlık personellerinin ataması hakkında müjdeli haber veren Koca, Türkiye'nin son 20 sene içerisinde sağlık alanında çok yüksek bir noktaya geldiğini aktardı.

Personel alımları için ilk etap başlıyor

Geçtiğimiz haftalarda 85 bin açıktan atama sağlanacağını duyuran Fahrettin Koca, önümüzdeki hafta 31 bin 317 kişinin ataması adına oluşturulan kılavuzun ÖSYM'ye yollanacağını ifade etti.

Söz konusu atama ile ilgili konuşan Fahrettin Koca, “Daha önce 85 bin açıktan atama gerçekleştirileceğini duyurmuştuk. Öncelikli şekilde 31 bin 317 kişinin alımının yapılması adına kılavuz oluşturuyor ve önümüzdeki hafta ÖSYM'ye yolluyoruz. 11 bin 317 devamlı işçi alımı adına da İŞKUR'a listeleri yollayacağız. Bu şekilde ilk kısımda toplam 42 bin 500 kişi alımı yapacağız. Herhangi bir mülakat olmaksızın doğrudan bir atama gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise ikinci kısım ilanına duyurulacak. Diğer taraftan açıktan ve kurum içi 4 bin 924 sözleşmeli personelin atama çalışmaları şu an devam ediyor. Bunu da en geç ocak ayında duyurmuş olacağız” dedi.

“En iyi sağlık hizmeti veren ülkeler içerisinde”

Türkiye’nin bir sağlık üssü haline gelmesi hedefi için çalışılmaya devam ettiğini aktaran Bakan Koca, “Sağlık noktasında gelişme gidişatımız, sadece ivmemiz ve vatandaşlarımızın en özellikli sağlık hizmetlerine ulaşımını sağlamakla kalmadı, bizleri sağlık alanında küresel bir rol oynama konumuna kadar da getirdi. Şu an Türkiye, vatandaşlarına en detaylı kapsayıcılıkta ve en rahat şekilde ulaşabildiği, en iyi sağlık hizmetini verebilen nadir ülkeler içerisinde bulunmayı başardı” dedi.

“Beyaz reform sayesinde güçlenmeye devam edeceğiz”

Beyaz reform sayesinde pandeminin güçlü bir şekilde atlatıldığını dile getiren Koca, “Pandeminin etkisi altında geçmiş olan son üç sene içerisinde birden fazla gelişmiş ülke, sağlık sistemi noktasında durma noktasın geldi. Türkiye’nin dimdik bir şekilde ayakta kalmayı başaran sağlık sistemi, sağlam yapıtaşları üzerine inşa edildiğini herkese gösterdi. Başlatış olduğumuz Beyaz reform ile beraber sistemimiz gün geçtikçe güçlenecektir. Sonuçlarının kısa süreler içerisinde vatandaşlarımız tarafından da görüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)