Sağlık Müdürü isyan etti! "Maskeyi sadece suratlarına takmıyorlar"

Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, caddelerde gezen insanların maskelerini çenelerinin altında tuttuklarını veya kollarına taktıklarını belirterek isyan etti. 

SAĞLIK 25.08.2020, 17:15
Sağlık Müdürü isyan etti! "Maskeyi sadece suratlarına takmıyorlar"

Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, kentte son iki haftadır gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri sırasında birçok vatandaşın maske takmadığının ve sosyal mesafeye uymadığının görüldüğünü ifade etti.

Sobacı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede bazı insanların umursamaz bir tavır sergilediklerine dikkat çekerek, caddelerde gezen insanların maskelerini çenelerinin altında tuttuklarını veya kollarına taktıklarını belirtti.

Özellikle düğün gibi toplu etkinliklere sosyal mesafe kuralına riayet edilmediğine dikkat çeken Sobacı, artık düğünler konusunda gereken işlemlerin uygulanacağını söyledi.

Sobacı, her vatandaşın başına tedbirlere uyması için bekçi dikilemeyeceğini kaydederek, "Herkes kurallara dikkat etseydi vakalar artmazdı." dedi.

Caydırıcı cezalar uygulandığını ancak bunun da yeterli olmadığını aktaran Sobacı, umursamaz insanların yine bildiklerini okumaya devam ettiklerini kaydetti. 

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimliğini yürüten Prof. Dr. Mesut Sezikli, son bir ayda Çorum'da 40'ın üzerinde sağlık görevlisinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını söyledi.

Prof. Dr. Sezikli, sağlık görevlilerinin hepsinin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) dışarıdan kaptığına dikkat çekerek, buna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Günde yaklaşık 600 kez yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle hastaneye başvuru gerçekleştirildiğini aktaran Prof. Dr. Sezikli, bu kişilere test uyguladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Sezikli, Mart ayında 412 test uygulandığını, Ağustos ayında ise 12.000 civarında test yapıldığını kaydederek, durumun vahametini ortaya koydu. 

Yorumlar (0)