Sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor! Sağlık Bakanlığı atama kurası takvimini açıkladı

Sağlık alanında çalışanları yakından ilgilendiren atama kuraları ile ilgili takvim yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan"2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı sonrasında birçok kişi kuranın ne zaman çekileceğini araştırmaya başladı. Peki Sağlık Bakanlığı atama kuraları ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı atama kurası başvurusu nereden yapılıyor? İşte detaylar…

SAĞLIK 22.09.2022, 10:06 23.09.2022, 09:24
Sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor! Sağlık Bakanlığı atama kurası takvimini açıkladı

Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esasları, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile İlişkin Yönetmelik kararlarına göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı bulunan kuruluşların ihtiyaçları dahilinde tıpta uzmanlık alanları değerlendirilerek, eczacı, diş tabibi, uzman diş tabibi, tabip ve uzman tabip kadrolarına ilk kez veya tekrar atama- yerleştirme sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı atama kurası başvurusu nereden yapılıyor?

Adaylar, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi’ne girerek e-Devlet sistemi kimlik doğrulama yöntemi ile giriş sağlayarak kura takviminde ifade edilen süreler içerisinde başvuru yapabilecek.

Başvuru sağlayacak olan adaylar, kura takvimi içerisinde yer alan tarihler arasında PBS’den başvuru formunu tamamladıktan sonra tercihlerini kaydederek işlemini kesinleştirecek. Kesinleştirmenin ardından tercihlerde veya başvuru bilgilerinde farklılık yapılamayacak. Başvurunun kesinleştirilmemesi durumunda ise yapılan işlem geçersiz sayılacak. Kesinleştirilen başvuru formu adaylara fiziki evrak şeklinde yollanmayacak.

2527 sayılı Kanun noktasında yer alan “Türk soylu yabancıların resmi kurumlarından” sağlanan Türk soylu olduklarını kanıtlayan belgeyi başvuru sisteminden elektronik şekilde kaydetmeleri gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı atama kurasında kaç tercih yapılıyor?

Başvuracak kişiler PBS’ye giderek açılacak boş bölümleri göz önüne alarak açıklanan takvim noktasında en çok 10 tercih girebilecek. Genel kura üzerinden yerleşmek istediğini aktaran adaylar, tercihleri içerisinde yerleşememesi durumunda boş kalan alanlara genel kura üzerinden yerleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı atama kurası başvuru iptali nasıl yapılır?

Kura başvurusuna katılıp daha sonra iptal ettirme isteminde bulunanlar 30 Eylül 2022 Cuma ile 14 Ekim 2022 Cuma günleri arasında saat 18.00'e kadar Personel Bilgi Sistemi üzerinden kura başvurusu için iptal talebinde bulunabilecek. Başvurusu için iptal talebinde bulunanlar tekrar kuraya giremeyecek.

Araştırmalar sonucunda uygun bulunmayan başvurular, ret sebebi ile tebligat şeklinde PBS üzerinden adaylara iletilecek. Daha sonra itirazda bulunmak isteyen adaylar BPS üzerinden taleplerini gönderebilecek. Sonuçlar ise PBS üzerinden duyurulacak.

Kura şartlarında dikkat edilmesi gerekenler

Devlet memurluğundan çekilmiş ve çekilen olarak görülenlerin tekrar atanmalarında ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesinde yer alan vakitler dikkate alınacak. Fakat bu durumda bulunanlar kura son başvuru tarihinden başlayarak engel durumlarının bitmesine bir ay kadar kalmış olan kişilerin başvuruları onaylanacak.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları bölümlerine yerleşmiş olan adayların atama tebligatı içerisinde, adayın başvuruda ifade ettiği adres dikkate alınacak. Kuranın ardından herhangi bir pozisyona veya kadroya geçiş yapanlar, kura sonuçlarının duyurulmasından başlayarak bir sene içerisinde kuraya yeniden başvuramayacak.

İlan metninde ifade edilen şartlara uygun bulunmayan adayların başvuruları onaylanmayacak. Başvuruları yanlışlıkla onaylanan ve sonrasında kura ile yerleştirilmiş olan kişilerin atamaları gerçekleştirilmeyecek, atamaları sağlanmış olsa bile iptali sağlanacak. Belgeleri hatalı veya eksik olarak başvuru yapan adayların işlemleri geçersiz olacak.

Kura ardından kadrolara geçen adaylar için arşiv araştırması bitirildikten sonra atamaları tamamlanacak. Arşiv incelemesi olumsuz bulunan adayların ataması gerçekleştirilmeyecek, yapılmış olsa bile iptali sağlanacak.

5335 sayılı Kanun noktasında, emekli olan uzman tabip ve tabipler Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı kadrolarına tercihte bulunabilecek. Fakat aynı kanun dikkate alındığında emekli uzman tabip ve tabipler Sağlık Bakanlığı tesisleri haricinde kurumlara atansalar dahi işlemleri gerçekleştirilmeyecek.

Devlet hizmeti sorumlusu olan uzman tabip ve tabipler ile emekli olan uzman diş tabipleri ve eczacılar Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında mevcutta görev sağlamakta olanlar, ifade edilen yaş aralığını geçirenler ve 4924 sayılı Kanun noktasında sözleşmeli olarak faaliyet gösterenler kuraya katılım sağlayamayacak.

Sağlık Bakanlığı atama kurası takvimi

İlanda bulunan "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, Personel Bilgi Sisteminden başvuru işlemleri 23 Eylül Cuma-29 Eylül Perşembe günleri arasında saat 18.00'e kadar gerçekleştirilebilecek.

Başvuru inceleme sonuçları ise 11 Ekim Salı tarihinde PBS üzerinden duyurulacak. Araştırmanın ardından başvuruları kabul edilmeyenlerin itirazları, 11 Ekim Salı tarihinden 12 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’e kadar Personel Bilgi Sisteminden yapılacak. İtirazların netleşmesi ise 17 Ekim Pazartesi günü PBS üzerinden sağlanacak.

18 Ekim Salı günü yapılacak kura çekiminin saati ve yeri "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet sitesi üzerinden açıklanacak. Atama noktasında esas belgeler, 2 Kasım Çarşamba günü saat 18.00'e kadar verilecek.

Özel sağlık tesislerinde çalışanlar ve kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar, kurumları ile ilişiklerinin tamamıyla kesildiğine yönelik evrakları atamalar sağlandıktan sonra vazifeye başlayacakları sağlık kurumuna teslim edecek.

Yorumlar (0)