Sağlık Bakanlığından yeni paylaşım: Büyük başarı sağlandı!

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabı üzerinden filyasyon uygulamasına ilişkin bir video paylaşıldı. Söz konusu paylaşımda, Türkiye'de ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği tarihten itibaren filyasyon çalışmalarının gerçekleştirildiği ve vaka artış hızının düşürülmesinde büyük başarı kaydedildiği bildirildi. 

SAĞLIK 27.04.2020, 12:32 27.04.2020, 12:34

Sağlık Bakanlığının Twitter hesabından, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede önemli bir yere sahip olan filyasyon uygulamasına ilişkin bilgilendirici bir video paylaşıldı. 

Filyasyonun taşıdığı öneme dikkat çekilen videoda, şu ifadeler kullanıldı:

"Filyasyon bulaşıcı hastalık varlığında hastalığı taşıyan kişinin temas ettiği herkesin o hastalık açısından taranmasıdır. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde filyasyon çalışması yapmak çok önemlidir. Filyasyon uygulaması etkenin, temaslıların ve kaynağın belirlenmesine, koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasına yönelik tüm çalışmaları içermektedir. Amaç; etkeni ve kaynağı erken dönemde saptayarak hastalığın yayılmasını engellemek. Ülkemizde ilk COVID-19 vakasının açıklandığı tarihten bu yana, bütün hastalar için filyasyon çalışmaları yapılmış, salgın eğrisi ve yayılım haritası çıkarılmış, diğer tedbirlerle birlikte vaka artış hızının düşürülmesinde büyük başarı sağlanmıştır."

Diğer yandan, filyasyonun uygulama aşamaları da anlatıldı. 

Yorumlar (0)