Sağlık Bakanlığı'ndan önemli anestezi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, "propofol" etken maddesi içeren anestezi ilaçları hakkında "endişe duyulmasını gerektirecek" bir durum olmadığını açıkladı.

SAĞLIK 13.01.2020, 21:55 13.01.2020, 22:00
Sağlık Bakanlığı'ndan önemli anestezi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, "propofol" etken maddesi içeren anestezi ilaçlarının bazılarının piyasadan çekilmesi hakkında bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada endoskopi ve kolonoskopide kullanılan propofol etken maddeli ilaçların belirli serileri hakkında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) daha önceden bir duyuru yayınladığı belirtildi.

"Vatandaşlarımızın endişe duymasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır"

Bakanlığın açıklamasında "9 Ocak 2020 tarihli resmi yazıda il sağlık müdürlüklerine daha önceden yapılmış uyarılar hatırlatılarak, İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden satış engeli uygulanan serilerin kullanılmaması gerektiği belirtilmiştir. İlaç Takip Sistemi ile her kutu ilacın imalattan satışa kadar tüm seyri takip edilmektedir. Bu sistem sayesinde satış ve kullanım blokajı uygulanan ilaçların sağlık kuruluşlarımızda kullanılması mümkün olmadığından vatandaşlarımızın endişe duymasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Böylelikle Sağlık Bakanlığı propofol etken maddesi içeren ilaçların belirli serilerinin piyasadan çekildiğini, kalan ilaçların kullanımında bir sorun olmadığını netleştirmiş oldu.

Yorumlar (1)
Neslihan Özkul Sabuncu 4 yıl önce
Bu konuda çok bilgi kirliliği var sanırsam.