Sağlık Bakanlığı'ndan seyahatlerde sahte teste yeni önlem

Sağlık Bakanlığı, sahte PCR testiyle Türkiye’ye girmek isteyen yolcular için yeni tedbirler aldı ve bu çerçevede, Türkiye'ye yurt dışından gelen ve PCR testi olan yolcular, havalimanlarında Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden teste tabi tutulabilecek.

SAĞLIK 21.06.2021, 14:17
Sağlık Bakanlığı'ndan seyahatlerde sahte teste yeni önlem

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde Türkiye’ye giriş tablosunda güncellemeye gitti. Yapılan güncelleme ile Türkiye'ye yurt dışından yapılan uçuşlarla gelecek olan belirli sayıda yolcular tekrar teste tabi tutulacak. 

"Belirli sayıda yolcular yeniden teste tabi tutulacak"

Sağlık Bakanlığı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye’ye girişlerde, en az 14 gün önce aşı olduğuna ya da son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine yönelik ilgili ülke otoriteleri tarafından düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden, negatif sonuçlu PCR testi talep edilmeyecek ve bu yolcular için karantina tedbiri de ayrıca uygulanmayacaktır. Türkiye’ye girişlerde hastalığı geçirdiği ya da aşı sertifikasına yönelik belgelerin ibraz edilmemesi halinde ülkeye girişten azami 72 saat önceki negatif PCR testi ya da girişten 48 saat önceye ait hızlı negatif antijen test ibrazı yeterli olacaktır. Türkiye’ye girişlerde Sağlık Bakanlığı tarafından bu kişiler, varış bölgelerinde örnekleme temelinde PCR testine tabi tutulabilecektir. Bu çerçevede, gelen yolcuların test örneklerinin ardından nihai yerlerine gitmelerine izin verilecek, bu kişilerin testlerinin pozitif çıkması halinde Sağlık Bakanlığı rehberi kapsamında tedavileri uygulanacaktır. Testi pozitif çıkan kişiler ile birlikte yakın temastaki kişiler, 14 günlük süre ile belirledikleri adreslerde karantinaya alınacaklar ve 10. günün ardından PCR test sonuçlarının negatif olması halinde karantina koşulları bitirilecek. Bunlardan, Hindistan mutantı taşıdığı belirlenenlerin karantinası, 14. günün ardından PCR testi negatif sonucuyla tamamlanacaktır. Öte yandan seyahatten 72 saat önce yolcu bilgi formunun doldurulması zorunlu olacaktır"

Yorumlar (0)