Sağlık Bakanlığı karantina süresini uzattı: Aşı olanlarla ilgili önemli değişiklik

Bilim Kurulu, Kovid-19 varyantlarının yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalar yürütürken, Kovid-19 karantina süresinin 10 günden 14 güne çıkarılması kararını verdi. 

SAĞLIK 29.05.2021, 13:47 30.05.2021, 13:45
Sağlık Bakanlığı karantina süresini uzattı: Aşı olanlarla ilgili önemli değişiklik

Kovid-19 ile mücadelede varyant virüslerin yayılmasının önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalar çerçevesinde yeni tedbirler alındı.

Yakın temaslı kişilere 14 gün karantina

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun hazırladığı “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlenimi ve Filyasyon Rehberi'nde yapılan yeni güncellemeyle birlikte yakın temaslılar için 10 gün olarak belirlenen karantina süresi 14 güne çıkarıldı. Bir önceki rehberde, daha önce karantina süresinin 7. gününde test sonucu negatif çıkan kişinin karantinası bitiyordu. Fakat güncellenen rehberde, test sonucu için bekleme süresi de 10 güne çıkarıldı. Öte yandan varyant tespit edilmesi hâlinde ise karantina süresinin 14 gün olacağı açıklandı. Böylece karantina süresi, test sonucu negatif olsa bile değişmeyecek.

Aşılı ve yakın temaslı olanlara da 14 gün karantina

Önceki rehberde aşı olan kişiler, yakın temaslı olsa bile karantinaya girmesi zorunluluğu bulunmuyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte aşı olanlara ilişkin de değişiklik yapıldı ve aşı olmasına rağmen yakın temaslı olan kişilere de 14 gün karantina uygulanacağı açıklandı.

Yorumlar (0)