Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı: 1,5 milyon doz kuduz aşısı alınacak

Başıboş köpekler tarafından ısırıldıktan sonra kuduz hastalığına yakalanan ve yaşamını yitiren 11 yaşındaki Mustafa Erçetin, Türkiye'nin gündemine oturdu. Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı, 1 milyon 500 bin doz kuduz aşısı alacak. İç piyasadan satın alınacak kuduz aşıları ile ilgili ihale açıldı. İşte detaylar...

SAĞLIK 24.11.2022, 13:31 25.11.2022, 08:05 Hakan Öksüz
Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı: 1,5 milyon doz kuduz aşısı alınacak

Türkiye'de son yıllarda gündemin önemli konularından biri de başıboş köpek sorunu oldu. Sokak köpeklerini saldırıları nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti, bazı vatandaşlar yaralandı. Başıboş köpeklerin yaydığı kuduz tehlikesi, gündeme geldi. Bitlis'te başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in kuduz hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından konu, daha hararetli şekilde tartışılmaya başlandı.

1 milyon 500 bin doz kuduz aşısı alınacak

Kuduz aşılarıyla ilgili Sağlık Bakanlığından gelecek adım bekleniyordu. Sağlık Bakanlığının yeni kuduz aşısı alımı için düğmeye bastığı kaydedildi. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile birlikte 1 milyon 500 bin doz kuduz aşısının alınacağı belirtildi. Söz konusu alıma dair ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Son teklif günü 12 Aralık!

DMO tarafından belirlenen şartlar doğrultusunda iç piyasadan kuduz aşısının satın alınacağı aktarıldı. İhale dokümanlarının, istekliler tarafından ücretsiz olarak incelenebileceği ifade edildi. Söz konusu ihale için teklif sunması planlayan firmaların, şartname bedeli olan 140 lirayı yatırmaları gerektiği bildirildi. 

12 Aralık günü saat 12.00'ye kadar verilecek tekliflerin, malzemelerin tamamı için geçerli olması gerektiği hatırlatıldı. Kısmi tekliflerin ise değerlendirilme kapsamına alınmayacağı ifade edildi.

"Bütün hayvanlar aşılanmalı"

Kuduz hastalığının engellenmesi için hayvanların aşılanmasının önemine değinen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, "Sahipli olsun veya olmasın, bütün hayvanların aşılanması gerekiyor. Bununla ilgili toplum bilinci artırılmalı. Aşılama eksiksiz şekilde yapılırsa kuduz nedeniyle ölüm gerçekleşmez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)