Sağlık Bakanı Koca'dan nöbet saati ve maaş açıklaması!

Sağlık çalışanlarının, yanlış tedavi nedeniyle tazminat ödemesi uygulamasının kaldırılacağını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nöbet saatleri ve maaş konusuna da değindi.

SAĞLIK 22.04.2022, 19:55 Hakan Öksüz
Sağlık Bakanı Koca'dan nöbet saati ve maaş açıklaması!

Adıyaman Üniversitesi fakültesi öğrencileriyle buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları ve doktorları ilgilendiren konularda önemli açıklamalar yaptı. Sağlık çalışanlarına karşı şiddet olayları hakkında yasal düzenlemenin yapıldığını kaydeden Koca, saldırı yapan kişilerin tutuklanabileceğini belirtti.

"Tazminat ödemesi uygulaması kalkacak"

Sağlık çalışanının uyguladığı tedaviden kaynaklı olarak tazminat ödediğini hatırlatan Bakan Koca, "Kasti haller dışında sağlık çalışanının tazminat ödemesi uygulaması kalkacak. Adalet Komisyonu, şu an bununla ilgili düzenleme yapıyor şu anda. Doktor ya da sağlık çalışanı, kasıtlı olarak yanlış tedavi yapmadığı sürece tazminat ödemeyecek artık. Bu malpraktis (doktor sorunu) olayı ortadan kaldırılacak." ifadelerini kullandı.

"Nöbet süresi 24 saate düşecek"

Bakan Koca, sağlık çalışanlarının mesai ve nöbet saatleri hakkında da düzenlme yapacaklarını kaydetti. Koca, "Tüm sağlık çalışanlarının geçim kaygısının ortadan kalkması gerek. Geçim derdine düşeden rahatça yaşamalılar. Öte yandan bir de 36 saatlik nöbet olayı var. Bu, bir insana yüklenemeyecek kadar ağır bir yük. Böyle bir görevi yerine getirmek imkânsız. Nöbet süresini ilk etapta en azından 24 saate indirmek istiyoruz." diye konuştu.

"Yargı mensuplarını yargılamayın"

Sağlık çalışanları için adalet talep ettiklerini dile getiren Sağlık Bakanı Koca, "Ama sizden bir ricam var. Yargı mensuplarını yargılamayın. Onlar, önündeki kurallara göre karar veriyor." dedi. Bir hastaya gerçek hikayesini anlattırmanın güçlüğüne değinen Bakan Koca, tedavi edilen kişilerin nasıl bir sosyokültürel yapıdan geldiğini anlamak gerektiğini de dile getirdi.

Yorumlar (0)