Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsünün Türkiye'ye yayıldığı iddialarına ilişkin, "Bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 27.01.2020, 23:48
Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'da 9'u Çinli 12 kişinin corona virüsü şüphesiyle müşahede altına alındığı yönünündeki haberlere ilişkin, "Birçok tezvirat yapılıyor. Bu anlamda bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum" yorumunu yaptı.

Koca, "Şu ana kadar kesin corona virüsü tanısı alan hiçbir hastamız olmadı" diye konuştu.

"Şu an corona virüsü diyemeyiz"

Aksaray'da corona virüsü şüphesiyle 9'u Çinli 12 kişinin tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberlerle ilgili Bakan Koca, "Aksaray'da gönderilen numunenin daha sonuçları çıkmadı ama vakanın şu an corona virüs denme durumu yok." dedi.

"Bizden net bir bilgi verilmedikçe inanmayın"

"Özellikle daha çok Çin'den gelen klinik olarak ishal ve ateş yakınması olduğu için erken dönemde takip edilip, takip sonrası giderek genel durumun kötüleşmesi, daha çok akciğer yetmezliğinini geliştiği bir tabloyla karşı karşıya kalınabiliyor." diyen Koca, "Bu anlamda hastanın genel durumunun iyi olduğunu, herhangi bir solunum problemi olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Birçok tezvirat yapılıyor. Bu anlamda bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)