Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar herhangi bir yeni koronavirüs hastamız asla olmadı." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 31.01.2020, 18:25 31.01.2020, 23:38
Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul Havalimanı'nda 'koronavirüs' ile ilgili açıklamalar yaptı.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili konuşan Koca, "Türkiye'ye giriş yapan şüpheli vaka yok. Bakanlığın uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında yanlış veedi. maksatlı bilgilere özellikle itibar edilmemesinin altını çiziyorum." dedi.

"Özellikle bu dönemde çok tedirgin olunmaması gerektiğinin altını çiziyorum." diyen Bakan Koca, "Bu dönemde Çin'den gelen toplam 11 bin kişi kameralardan tarandı. Koronavirüs tanısı alan kimse olmadı." ifadelerini kullandı.

Koca, "Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik. Çin'den gelen veya giden kişilerle temas sonrası ateş, öksürük, bulantı, kusma, ishal şikayeti halinde, sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli." diye konuştu.

Koronavirüs salgını 12 Aralık'ta başladı

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkmıştı.

"Vuhan virüsü" olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüs, genellikle Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla ABD, Kanada, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya'ya sıçramıştı.

Bu sabah itibarıyla Çin'de etkili yeni tip koronavirüs salgınından dolayı can kaybı 213'e, virüs bulaşan kişi sayısı 9 bin 692'ye çıktı.

Yorumlar (0)