Sağlık Bakanı: İzmir'de durum kötü!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 salgınında İzmir'de durumun kötü noktada olduğunu açıkladı.

SAĞLIK 18.09.2020, 12:27 18.09.2020, 12:35
Sağlık Bakanı: İzmir'de durum kötü!

Mart ayından beri büyük mücadele verilen Covid-19 salgınında yeniden şiddetlenme olduğunu belirten Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye genelinde hasta sayılarının yükselişe geçtiğini ancak bu yükselişin yurdun her yerinde eşit olmadığını söyledi.

İzmir'de durum kötü ancak...

İzmir ilinde 30 gün öncesine oranla %42 vaka yükselişi görüldüğü bilgisini veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının yaptığı etkili ve hızlı müdahaleler sayesinde bu yükselişin kontrol altında tutulduğunu, son 7 günde vaka yükselişinin %10'lar seviyesine kadar çekildiğini kaydetti. 

Ne zaman stabil döneme girilecek?

7 ila 10 gün arasında daha stabil döneme geçilmesinin beklendiğini dile getiren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 10 gün sonra da düşüşe geçmesini beklediklerini ifade etti.

Zatürre oranında azalış

İzmir'de zatürre oranının %8,2 seviyesinden %4,9 seviyesine inmesinin (%40 azalma) sevindirici bir gelişme olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hastane yatış sayısının da stabil seviyede seyrettiğini vurguladı.

Filyasyon süresi

Yurt genelinde filyasyon (temaslıların taranması) çalışmasının ortalama 15 saat içinde yapıldığı, İzmir'de ise bu sürenin 19 saat olduğu bilgisini paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu süreyi önce Türkiye ortalaması olan 15 saate, ikinci hedef olarak da 12 saate çekmeyi istediklerinin altını çizdi.

Vefat sayısı neden artıyor?

Vefat sayısındaki artış ile durumu ağır olan hasta sayısındaki artışı "hastaların yaş ortalamasının yükselişine" bağlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "İhmal edilen önlemler herkese büyük acı veriyor. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarından taviz veren her kentimizde benzeri tablolar var." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir başta olmak üzere bir kez daha Ege Bölgesi'nde yaşayan tüm vatandaşları, salgın önlemlerine sıkı sıkıya sarılmaya davet etti.

Yorumlar (0)