Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ek ödeme açıklaması

Bakan Koca, sabit ek ödemenin arttırılmasına yönelik çabalara değinerek, ödemenin genel bütçeye aktarılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

SAĞLIK 09.10.2021, 17:35
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ek ödeme açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu sözleşmeye dair açıklamalar yaptı.

Koca, Afyonkarahisar’da Öz Sağlık-İş Sendikası’nın düzenlediği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na video mesaj ile katıldı.

Sabit ek ödemenin arttırılması…

Hedeflerinde daha da ileriye doğru gidebilmek maksadıyla sağlık ordusunun daha da motive, donanımlı ve en güçlü düzeye taşınması gerektiğini çok iyi bildiklerini söyleyen Koca, “Toplu sözleşmede ek ödemenin arttırılması yönünde beraber çaba gösterdik.” şeklinde konuştu.

Koca, “Bu hususta desteklerini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’mıza da müteşekkirim.” diyen Koca, ek ödemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Daha adil bir ek ödeme…

“Yapılan sabit ödemenin genel bütçeye dahil edilmesine ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Daha da adil bir ek ödeme gayreti içerisindeyiz. Yalnızca bugün değil, yarın emeklilikte de çalışanlarımızın refah düzeyini koruyabilme uğraşındayız.

Hep beraber çalışma koşullarımızı sorumluluk ve hak temelinde en adil düzeye götürebilmek maksadıyla çalışacağız. Öz Sağlık İş Sendikası’nı da bu yolda mühim bir paylaşımımız olarak gördüğümü bir kez daha söylemek istiyorum.”

“Sağlık çalışanlarımız niteliği en iyi hizmeti sunmaya çalışıyorlar”

Koca, ülkemizin her yerindeki sağlık kurumlarında, memuru ve işçisiyle 1 milyonu geçen sağlık çalışanının halka en yakın hizmeti sunma gayreti içerisinde olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yoğunluğun üstesinden geldiler”

“Bu sağlık ordumuzun fedakarlığını ve gayretini pandemi zamanında halkımız bir kez daha gördü ve takdir etti. Tüm dünyanın gerçekten pandemiyle mücadele etmekte yetersiz kaldığı yüzyılın en büyük tehdidinin karşısında sağlık ekiplerimiz olağanüstü bir çaba gösterdi.

Salgının ilk günlerinden bugüne dek büyük bir çaba ile gerektiği zaman hane halkından mahrum olup, gerektiğinde izinleri iptal olan, gecesini gündüzüne katıp kesintisiz bir şekilde sağlıkçılarımız yoğunluğun üstesinden geldi ve sağlık kurumlarımızı ayakta tutmayı başardı. Pek çok gelişmiş ülkenin aksine iftihar edeceğimiz bir başarıyı gösterdiler.”

Yorumlar (0)