Safra kesesi şikayetiyle doktora gitti, karnından 15 kiloluk tümör çıktı 

Aydın’da yaşayan bir kadın, safra kesesi şikayetiyle doktora gitti, ameliyat sonucuna kimse inanamadı. Kadının karnından 15 kiloluk tümör çıktı. 

SAĞLIK 20.06.2021, 16:54 20.06.2021, 17:17
Safra kesesi şikayetiyle doktora gitti, karnından 15 kiloluk tümör çıktı 

Aydın Efeler’de yaşayan Y.K: isimli bir kadın, Ocak 2021’de karnındaki şiddetli sancı sebebiyle şehirdeki birkaç hastaneye başvurdu. Doktorlar, bunun safra kesesi taşı olduğunu söyleyerek çeşitli tedavi yöntemleri denedi. Hem tedavisi işe yaramayan hem de ağrıları git gide artan kadın, kısa sürede çok fazla kilo aldı. Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi servisine başvuran kadın, acil olarak ameliyata alındı. 



Ameliyat, yaklaşık 5 saat sürdü 

Yaklaşık 5 saat süren ameliyatta Operatör Doktor Hakan Özçelik, Y.K.’nın karnından 15 kiloluk tümör çıkardı. Tümörün, tıp tarihinde ender görülen bir büyüklükte olduğunu söyleyen Özçelik, durumu şöyle anlattı: “Ameliyat oldukça zorlu geçti çünkü tümör, kalın bağırsağı besleyen damarlara yapışmıştı. Tümörü damarlardan temizleyemezsek bağırsağın tümünü almamız gerekirdi. Fakat biz operasyonu oldukça başarılı şekilde yürüttük.” 



28 senelik cerrah olan Özçelik, hayatında ilk kez bu kadar ağır ve büyük bir kitle ile karşılaştığını belirtirken hastasının ameliyat sonrasında sıfır bedene düştüğünü aktardı. Y.K. ise ameliyattan sonra gözünü açar açmaz “Kuş gibi hissediyorum.” diyerek durumunu dile getirdi.  

Yorumlar (0)