Rusya: Sputnik-V, iki haftaya hazır olacak!

Rusya tarafından bulunan "Sputnik-V" adlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk bölümü, iki hafta içerisinde hazır olacak. 

SAĞLIK 12.08.2020, 12:23 12.08.2020, 12:30
Rusya: Sputnik-V, iki haftaya hazır olacak!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde etkisini sürdürürken, aşı ve ilaç çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den umutlandıran haber geldi. Rus lider, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının Gamaleya Enstitüsü tarafından bulunduğunu ve Sağlık Bakanlığının söz konusu aşıyı tescil ettiğini duyurdu. 

Rusya tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına "Sputnik-V" ismi verildi. 

Alınan bilgiye göre, söz konusu aşının ilk bölümü, iki hafta içerisinde hazır duruma gelecek. Bir yılda yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısından 500 bin dozluk bir üretim gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 


  
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü'nden Rusya'ya yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik çalışmalar hususunda uyarı gelmişti. 

Christian Lindmeier, aşı hususunda çeşitli yönergelerin mevcut olduğunu belirterek, bir aşının kamuya sunulmadan önce mutlaka farklı test ve deneme aşamalarından geçmesi gerektiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)