Rusya, koronavirüs aşısında seri üretime geçti!

Rusya, "Sputnik V" isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının seri üretimine geçti. 

SAĞLIK 15.08.2020, 12:45
Rusya, koronavirüs aşısında seri üretime geçti!

Rusya'da bulunan Gamaleya Enstitüsü tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos günü yaptığı açıklamada, söz konusu aşının tescil edildiğini bildirmişti. Rus lider, kızına yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırdığını ifade etmişti. 

Alınan bilgiye göre, "Sputnik V" isimli aşının seri üretimine geçildi. 

Rusya'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının, Ağustos ayının sonunda piyasaya sürüleceği ifade edildi. 

Bilim insanları ise bu konuda endişeli. Rusya'nın milli saygınlığa, güvenlikten daha fazla önem verdiği ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı hususunda aceleci davrandığı kaydediliyor. 

Gamaleya Enstitüsü'nün müdürü olan Alexander Ginzburg, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk olarak Rusya'da bulunan 10-15 bölgeye dağıtımının gerçekleştirileceğini belirtti. Fakat söz konusu bölgelere ilişkin henüz bilgi verilmedi. 

Alexander Ginzburg, Rusya'da yaşayan vatandaşların, en geç bir yıl içerisinde "Sputnik V" isimli aşıya tam anlamıyla ulaşmalarını ümit ettiklerini kaydederek, ülkenin gereksiniminin ne zaman giderilebileceğini bilmenin önem arz ettiğini söyledi. 

Bir ay içerisinde 3 farklı tesiste bir milyon doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının üretileceğine dikkat çeken Alexander Ginzburg, 2020'nin sonunda ise 1.5-2 milyon dozun üretilmiş olabileceğini ifade etti. Alexander Ginzburg, bu rakamların oldukça iyi olduğunu belirtti. 

"Sputnik V" isimli aşında önceliğin, öğretmenlere ve sağlık görevlilerine verileceği duyurulmuştu. 

Yorumlar (0)