Rusya: Koronavirüs aşısı için 5 prototip geliştirildi!

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Elimizde virüsün örneği mevcut ve bir aşı bulunmasına yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Şu ana kadar 5 prototip geliştirmiş durumdayız." ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK 27.02.2020, 09:32 27.02.2020, 10:10
Rusya: Koronavirüs aşısı için 5 prototip geliştirildi!

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkesinin aldığı tedbirlere ilişkin başkent Moskova'da basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 

"Güney Kore ile uçuşları durduruyoruz"

Golikova, koronavirüs sebebiyle Güney Kore ile karşılıklı uçuşların sınırlandırılacağına dikkat çekerek, "Aeroflot ve Aurora havayolu şirketleri dışında Güney Kore ile tüm uçuşları 1 Mart itibarıyla durduruyoruz." ifadelerini kullandı.

Salgına yönelik bugüne kadar Rusya'da alınan tüm tedbirlerin süresinin 1 Nisan gününe kadar uzatıldığını duyuran Galikova, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) karşı aşı geliştirilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

"5 prototip geliştirmiş durumdayız"

Galikova, kendilerinde virüs örneğinin mevcut olduğunu ve bir aşı bulunmasına yönelik çalışmaları devam ettirdiklerini aktararak, "Şu ana kadar 5 prototip geliştirmiş durumdayız." açıklamasında bulundu. 

"İtalya'ya seyahat etmeyin"

Rus vatandaşlarına İtalya'ya seyahat etmemeleri için çağrı yapan Galikova, "İtalya'daki durumu da yakından takip ediyoruz, ancak durumu henüz tam anlamıyla değerlendirebilmek mümkün değil. Vatandaşlarımıza ve tur operatörlerimize İtalya'ya grup ve şahsi seyahatler gerçekleştirmemelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)