Rusya: Hayvanlar üzerinde aşı testleri tamamlandı

Rusya’nın daha önce duyurduğu yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının bazı hayvanlar üzerindeki testlerinin tamamlandığı belirtilerek Haziran ayından itibaren insanlarda deneneceği duyuruldu.

SAĞLIK 04.04.2020, 14:27
Rusya: Hayvanlar üzerinde aşı testleri tamamlandı

Rusya, Covid-19'a karşı geliştirdiği aşıyı dünya kamuoyuna duyurmasının ardından test aşamalarıyla ilgili Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi’nin Başkanı Rinat Maksyutov, Rus devlet televizyonunda çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Maksyutov, aşının laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü kaydederek bazı hayvanlarda testlerin tamamlandığını söyledi ve “Şu ana kadar aşı fareler ve gelincikler üzerinden denendi. Primatlar üzerinde aşılama süreci devam ediyor. Laboratuvar ortamındaki çalışmaları primat testlerini tamamladıktan sonra Nisan ayı sonuna kadar tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Ardından bilimsel çalışmalara devam ettikten sonra Haziran ayında da aşının insanlar üzerinde denenmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

Vaka sayısı yaklaşık 5 bin

Rusya’daki vaka sayılarındaki hızlı yükseliş sürüyor.

Rusya Koronairüs ile Mücadele Merkezinin yaptığı açıklamada, 78 bölgede toplam vaka sayısının 4 bin 731’e ulaştığı bilgisi verilirken, ölü sayısı da 43 olarak aktarıldı.

Yorumlar (0)